Nástup totality v USA

3. 5. 2024 / Milan Kohout

čas čtení 2 minuty
Co se děje u nás v Americe, je pro mě naprosto neuvěřitelné.

Amerika se řítí do naprosté totality, kontrolující svobodu slova až do morku kostí.

Americký systém je v mnohém velmi krutý a asociální a nahrává lidem vlastnícím peníze, které jim pak vytváří další peníze. Jak tady říkáme: je to systém vytvořený bohatými lidmi pro bohaté lidi.

Ale alespoň jsem vždy na našem systému hodnotil princip svobody slova, který dává vždy v historii této země možnost obyčejným vrstvám obyvatel alespoň trochu zmírňovat dopady nesmírného sobectví vládnoucí ekonomické třídy.

Co ale včera proběhlo bez problému při hlasování v Kongresu, je doslova úděsné. Jakýmsi způsobem se podařilo pár zákonodárcům propašovat kolem bariéry prvního dodatku k ústavě návrh zákona o takzvaném “antisemitismu” a možnosti použít tento zákon proti soukromým osobám a i proti organizacím atd. a označit je jako osoby diskriminující příslušníky judaistického náboženství (což nelze uplatnit proti jiným náboženstvím), vyhazovat je ze zaměstnání a ničit jejich kariéry.



 
Je to naprostý zákonný paskvil, který byl sepsán horkou jehlou, jako reakce na studentské bouře na univerzitách, ale získal většinu hlasů poslanců.

Rychlostí blesku pak půjde do senátu a ten z největší pravděpodobností, byvši hojně podplacen, tento paskvil uzákoní. To bude další obrovský krok k totalitnímu systému.

Když si však vzpomenu na totalitní systém, ve kterém jsem žil v Československu, tak svým americkým kolegům z akademie a uměleckých kruhů připomínám, že nám onen systém jako smluvní protihodnotu za držení huby alespoň dával zdarma zdravotnictví, bezplatné školství, laciné nájemné ve státních bytech po statisících vládou postavenými a nezatíženými otrockými hypotékami atd. atd.

U nás se však řítíme do systému kombinujícího oba špatné konce.

A vtipně spojené konce vytváří dokonalou oprátku, ze které není pak úniku. 

Zde je zpráva o zákonu:


K tomu jsem vytvořil v mém studiu performanční výše uvedenou ilustraci























USA
3
Vytisknout
2784

Diskuse

Obsah vydání | 9. 5. 2024