Jak ozbrojení civilisté nezachránili Chicago a Trump musí volat federální policii

6. 7. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta
V souvislosti s debatou o zbraních, jak probíhá v České republice, mne zaujala čerstvá zpráva ze Chicaga. Ta debata u nás má tento rámec: když někdo ozbrojený, zejména někdo, kdo drží zbraň ilegálně, neboť lidé s legálně vlastněnými zbraněmi prý tyto zbraně nezneužívají, když tedy někdo ozbrojený bude chtít páchat se svou zbraní zločin, objeví se legálně ozbrojený občan a zneškodní ho. Chudák policie nestíhá, jak se stále zdůrazňuje, ale ozbrojení civilisté přinesou mír a bezpečí.


Proto mne šokovalo, že v Chicagu v USA, kde právo nosit zbraně je zaneseno dokonce do Ústavy a kde jsou běžní občané v porovnání s Českou republikou téměř po zuby ozbrojeni, že tedy v tomto městě zuří válka gangů a jen během státního svátku, který byl 4. Července, tam bylo vážně postřeleno nebo zastřeleno víc než sto lidí. Nemělo by to být – viděno očima českých mudrlantů – přece tak, že chrabří američtí civilisté s koltem za pasem tyhle střelce zasáhnou dříve, než ti vystřelí? Neměla by ta zpráva znít: chrabří civilisté zneškodnili a předali policii během státního svátku 30 mafiánů, kteří se chystali vraždit, a tak zabránili postřelení nebo zastřelení více než 100 lidí?

Vrcholem všeho je to, že prezident Trump, kterého nikdo nemůže považovat za někoho, kdo má problém s vyzbrojováním civilistů, nevolá podle zmíněné zprávy k větší aktivitě ozbrojené civilisty, ale – cituji – „chce posílit aktivity federálních bezpečnostních agentur v oblasti“.

Během svátků v Chicagu střelili víc než 100 lidí

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/behem-svatku-v-chicagu-strelili-vic-nez-100-lidi-33966?dop-ab-variant=&seq-no=2&source=hp



0
Vytisknout
9829

Diskuse

Obsah vydání | 11. 7. 2017