Začíná se ČT chovat jako polská propagandistická stanice TVP?

Protiuprchlická islamofobní propaganda v České televizi

28. 7. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Aktualizace: Seriozní média informují, že útočník byl šestadvacetiletý muž, který se narodil ve Spojených arabských emirátech. Posléze hamburská policie oznámila, že útočník byl Palestinec, samotář s psychickými problémy a s problémy s drogami, který měl být deportován.Tajná německá policie ho měla na seznamu nenásilných "islamistů". 







Rasismus je konstruování kolektivní viny pro uměle zkonstruovanou "vinnou" a odlidštěnou etnickou či náboženskou skupinu,  přestože kritizovaný čin je aktem jednotlivce. Mnozí Češi to dělají už léta Romům, proč to dnes nedělat i uprchlíkům, že? Ovšem že se na tom podílí údajně veřejnoprávní Česká televize, to je naprosto ostudné. Další důkaz propadu České republiky do uměle vyvolávané nenávisti a strachu

Moderátor ČT: Útočník v Hamburku křičel islamistické (sic!!) heslo Allahu Akbar.

Pak Česká televize pustila záběry uprchlíků na člunech, pod nimi titulek ČT: "Útok nožem v Hamburku".

A přijde i česko-švédská spisovatelka... :)))

píše jeden čtenář Britských listů.

 Zahraniční zdroje uvádějí, že je nejasné, jaká byla motivace útočníka, mohl mít psychické problémy. Neuvádějí ani jeho etnikum, ani jeho příslušnost k islámu. V některých zprávách se vyskytuje informace, že "možná" útočník vykřikl Allahu Akhbar.

Viz zpráva z Guardianu:

Muž ubodal zákazníka a v obchodě pobodal čtyři další

Timo Zill, mluvčí hamburské policie uvedl: "To, co v této etapě víme, je, že útočník byl muž, že byl ozbrojen nožem a vstoupil do supermarketu, vyhledal své oběti a začal je náhodně bodat. Je zraněn, ale ne vážně. Můžeme říci, že máme na trhu Edeka jednoho mrtvého a čtyři další osoby zraněné." Zill dodal, že nemá informace o motivu muže. "První zprávy o možném přepadení a krádeži zatím nemohou být potvrzeny," řekl.

Žádné informace o mužově totožnosti nebyly zveřejněny. Policie uvedla, že si je jista, že jednal sám. Dva svědci útoku tvrdili, že muž vykřikl "Allahu Akhbar", avšak policie zdůraznila, že nebyla schopna toto svědectví potvrdit. Odmítla uvést, zda je útok považován za teroristický incident.


Zdroj: ZDE

Není vytváření islamofobní hysterie důvodem ke stížnosti Radě České televize? (Která je ovšem bezzubá, takže asi ne...)

Je neomluvitelné a zcela nepřijatelné spojovat s násilným činem jednotlivce záběry afrických uprchlíků na člunech ve Středozemním moři. Nemá veřejnoprávní Česká televize absolutně žádnou povinnost dodržovat určitý etický kodex?

0
Vytisknout
12146

Diskuse

Obsah vydání | 1. 8. 2017