S informační suverenitou Běloruska bylo skoncováno za tři týdny

2. 9. 2020

čas čtení 2 minuty
V současné chvíli je prakticky veškeré zpravodajství běloruských státních médií synchronizováno s kremelskými. Veškeré události komentují tytéž mluvící hlavy. Všechna základní sdělení jsou každodenně totožná. Všechny základní propagandistické narativy jsou k nerozeznání, píše Andrej Jelisejev.


Zde je deset základních bodů:

1. Protesty jsou organizovány a koordinovány Západem, používají se metody "barevných revolucí". Polsko, Litva a další západní státy (USA, Británie, Česko atd.) destabilizují Bělorusko. Nextu a další opoziční kanály služby Telegram kontrolují a řídí zvláštní služby Polska a dalších západních zemí.

2. Agresívní Západ se vměšuje do běloruských vnitřních záležitostí, chce podkopat bělorusko-ruské vztahy a využít zemi jako protiruskou plošinu.

3. NATO usilovně hromadí vojenský potenciál u hranic Běloruska, především na území Polska, může organizovat vojenské provokace včetně využití stíhaček. Varšava si přeje vzít Bělorusko pod svou kontrolu a přinejhorším odtrhnout Hrodněnskou oblast.

4. Světlana Tichanouská, běloruská opozice, Koordinační rada - to vše jsou loutky Západu, stojí na protiruských pozicích.

5. Běloruská opozice plánuje zpřetrhat všechny svazky s Ruskem, vytěsnit ruský jazyk, obrátit Bělorusy do lůna běloruské autokefální církve.

6. Historická bílo-rudo-bílá vlajka je kolaborantská, profašistická, pronacistická.

7. Suverenita Běloruska a jeho rozvoj jsou možné jen v těsném svazku s Ruskem. Rusko libovolnými způsoby ubrání Bělorusko před ozbrojeným Západem.

8. Takzvané "pokojné protesty" takové nejsou. Protestující často jednají pod vlivem alkoholu a drog, mají kriminální minulost. Příznivci opozice vyhrožují činovníkům a příslušníkům silových struktur.

9. Státy EU a USA samy trpí masovými nepokoji a policejním násilím (Berlín, Malmo atd.), ale snaží se to zamlčovat a vměšovat se do běloruských záležitostí.

10. Zprávy o neúměrném použití síly a mučení ze strany silových složek režimu jsou falešné.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
6047

Diskuse

Obsah vydání | 4. 9. 2020