Romská stipendia

31. 1. 2023

čas čtení 2 minuty

 

Náš stipendista se před pár minutami stal inženýrem. Robinova diplomová práce, která pojednává o diskriminaci na trhu s bydlením, získala výborné hodnocení.

Ing. Robin Štrobach - tímto titulem se od dnešního odpoledne může pyšnit náš stipendista, který za svou diplomovou práci s názvem "Etnická a genderová diskriminace na českém trhu soukromého nájemního bydlení" získal hodnocení výborně. 

PODPOŘTE

Robin je stipendistou a pomáhá v organizaci ROMEA už několik let. Aktivně se zapojuje do osvěty vzdělávání na základních školách ve vyloučených lokalitách a pomáhá s realizací programu BARUVAS.

 

„Robina jsem poznal před několika lety na setkání BARUVAS. Je to velmi talentovaný člověk, který se hodně angažuje ve všech aktivitách organizace ROMEA. Jeho píle a cílevědomost se odráží v jeho úspěších,“ říká Štefan Balog, manažer stipendijního programu organizace ROMEA. 

Organizace ROMEA spustila k Mezinárodnímu dni tolerance novou kampaň na podporu stipendijního programu s názvem DÍKY VÁM MÁME ŠANCI! Kampaň vytvořili sami studenti jako poděkování za podporu, které se jim dostává. Kampaň trvá od 16. 11. 2022 do 8. 4. 2023.

VIDEO KAMPANĚ 

„Letos se do stipendijního programu organizace ROMEA přihlásilo 190 studentů středních, vyšších odborných a vysokých škol. Bohužel tuto poptávku nedokážeme z důvodu nedostatků financí pokrýt. Díky podpoře nadací a drobných dárců můžeme letos podpořit 80 studentů. Stále ale bojujeme s nedostatkem financí, a tak je pro nás individuální podpora od jednotlivých dárců klíčová,“ dodává Štefan Balog.

Právě jednorázové a pravidelné dary tvoří přibližně 30 % financí, které jsou potřeba k fungování stipendijního programu. Zbylých 70% tvoří dary nadací, organizací a firem.

PODPOŘTE

Staňte se pravidelnými dárci, nebo jednorázově přispějte romským studentům, kteří chtějí změnit svou budoucnost!!

DÍKY VÁM MÁME ŠANCI!

 

Podpořte i vy romské stipendisty v cestě za jejich sny!!!


S úctou a poděkováním

tým Romského stipendijního programu

www.romskastipendia.cz/darujte

 


 

0
Vytisknout
4470

Diskuse

Obsah vydání | 2. 2. 2023