Murdoch tvrdí, že vlastní "Sky" ve slově "Skype"

11. 8. 2010

Mediální firma australského magnáta Ruperta Murdocha BSkyB (British Sky Broadcasting) se soudí s průkopníkem internetové telefonie, podnikem Skype. Murdoch tvrdí, že vlastní písmena "Sky" v názvu "Skype".

Firma Skype oznámila, že plánuje vstoupit na burzu NASDAQ v New Yorku. Informace o soudním sporu s Murdochovou BSkyB byly obsaženy v jejím dvěstěpadesátistránkovém burzovním dokumentu.

Firma Skype konstatuje, že získala právo používat své jméno ve Švýcarsku, v Turecku a v Brazílii, ale Evropská unie rozhodla v její neprospěch. Skype se hodlá odvolat "k všeobecnému soudu soudního dvora EU". Pokud spor prohraje, musela by změnit jméno.

Murdochova firma BSkyB přiznala, že se v této věci s podnikem Skype už pět let pře. Argumentuje, že jsou obě jména prý příliš podobná a lidé si je budou plést.

Sky v současnosti nevede žádné soudní spory ohledně porušení své obchodní značky a doufá, že Skype nebude registrovat své jméno v oblastech, kde by konkurovalo firmě Sky.

Skype má 560 milionů registrovaných uživatelů a v prvním půlroce 2010 realizoval 95 miliard minut hlasových a video hovorů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 11.8. 2010