Muslimku s nápisem "Přicházím v míru" vyvedli z volebního shromáždění Donalda Trumpa

10. 1. 2016

čas čtení 1 minuta

Muslimku s nápisem "Salam, přicházím v míru" vyvedli v pátek z republikánského předvolebního shromáždění Donalda Trumpa v Jižní Karolíně poté, co povstala v mlčenlivém protestu.

Rose Hamid, šestapadesátiletá letuška, seděla na předvolebním shromáždění, když Trump začal tvrdit, že syrští uprchlíci, kteří prchají před občanskou válkou, jsou příslušníci Islámského státu. Hamidová, která na sobě měla hidžáb, nic neřekla, ale Trumpovi stoupenci poukázali na ni a na Martyho Rosenblutha, muže, který seděl vedle ní a který také povstal. Oba měli na sobě žluté hvězdy, jaké museli nosit židé za holocaustu.

Vyhazováci obě osoby ze shromáždění vyvedli, zatímco Trumpovi stoupenci křičeli: "Vypadněte!" Jeden z nich řval: "Máte bombu! Máte bombu!"

Hamidová uvedla, že někteří lidé jí podali ruku a omluvili se jí.

"Proti nám je neuvěřitelná nenávist," řekl Trump poté, co muslimku vyvedli. "Je to jejich nenávist, není to naše nenávist."

"Usoudila jsem, že většina Trumpových stoupenců se asi v životě s žádným muslimem nesetkala, tak jsem si řekla, že jim poskytnu příležitost, aby potkali muslimku," řekla Hamidová. "Neplánovala jsem, že bych tam něco řekla. Lidi nemají vůbec šanci vidět jiné muslimy než ty teroristy v televizi," dodala.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6193

Diskuse

Obsah vydání | 12. 1. 2016