Šéf Labouristické strany Corbyn nařídí svým poslancům, aby hlasovali pro brexit

20. 1. 2017

čas čtení 1 minuta

Předseda britské Labouristické strany Jeremy Corbyn oznámil, že nařídí labouristickým poslancům v Dolní sněmovně, aby hlasovali pro odchod Británie z EU, poté, co vyšlo najevo, že britský Nejvyšší soud zřejmě rozhodne, že o brexitu nesmí rozhodnout sama vláda, ale musejí o něm hlasovat poslanci v parlamentu.

Avšak desítky labouristických poslanců, zejména těch, kteří zastupují městské volební okrsky, jejichž občané hlasovali pro setrvání v Evropské unii, uvažují, že se tomuto příkazu vzepřou. Očekává se, že proti brexitu bude zřejmě navzdory Corbynovu příkazu hlasovat asi 30 labouristických poslanců.

Šéf britských Liberálních demokratů Tim Farron poukázal na to, že Labouristická strana selhala a že jasný proevropský postoj jeho strany jí pomůže stát se hlavní opozicí v Británii. Farron obvinil Corbyna, že se "uboze vzdal" zatímco se Británie chystá "skočit z útesu" směrem k brexitu.- Dodal, že příští generace labouristům neodpustí, že se nepostavili proti snaze Therese Mayové vyčlenit Británii z EU.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
5546

Diskuse

Obsah vydání | 20. 1. 2017