Budou následovat vysoká úmrtí

6. 1. 2021

čas čtení 2 minuty



Před Vánocemi vydaly Britské listy soubor informativních článků o koronavirové pandemii, o vážné pokračující hrozbě české společnosti, o tom, jak fungují vakcíny a na jakém principu jsou založeny, rozhovory s odborníky na pandemii, atd.

Neusmrťte před Vánocemi svou babičku!

Články varovaly, že vážným nebezpečím přes svátky jsou rodinná setkání - v jejich důsledku se po Novém roce drasticky zvýší počet nakažených a od poloviny ledna 2021 se drasticky zvýší i počet mrtvých.

Ve veřejném zájmu umístil Jan Čulík tento soubor článků před Vánocemi jako reklamu na Facebooku a zaplatil za ni z vlastní kapsy - protože v rozpočtu Britských listů na to nemáme peníze - 10 000 Kč.

Články mj. argumentovaly, že je životně důležité se o Vánocích, o Silvestru a o Novém roce nesetkávat s příbuznými.

Reakce na soubor článků pod touto Facebookovou reklamou byly:

Co je to za sprostotu? Proč bychom se o Vánocích neměli stýkat?

Co si to dovolujete psát Neusmrťte babičku!!??

Já žádné své prarodiče v žádném případě o Vánocich nenechám o samotě!

Co to tady píšete za drzosti? Že když se už musíme s prarodiči o Vánocích setkávat, že máme aspoň pravidelně jednou za hodinu místnost větrat? V žádném případě takovou blbost dělat nebudu, nezpůsobím babičce tím zápal plic!

Atd.

6. ledna 2021 zaznamenává Česká republika globálně rekordních 17 278 denních nákaz. Rekordní počty úmrtí budou následovat do čtrnácti dnů.

Jedinou záchranou je rychlé očkování celého českého obyvatelstva. Jenže velká část Čechů zřejmě raději zemře na koronavirus, než aby se nechala očkovat, protože věří lžím na sociálních sítích, že vakcíny jsou "nebezpečné". A je velkou otázkou, zda se českým politikům podaří rychlou a masovou očkovací kampaň vůbec zorganizovat. Jak konstatoval matematik René Levinský, muselo by se očkovat půl milionu lidí týdně...

2
Vytisknout
8259

Diskuse

Obsah vydání | 8. 1. 2021