REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

24. 9. 2021

čas čtení 1 minuta
Albín Sybera hovoří s Josefem Patočkou o tom, že bychom měli více sledovat domácí oligarchii, která nás sama kolonizuje, zatímco straší "cizáky". Viktor Orbán přijel osobně vítat svého přítele Babiše na letiště. Ten na oplátku obdivuje Orbánem vystavěnou železnou oponu. Měli bychom si podobně jako Austrálie vyjasnit, koho chceme za spojence a na koho se hodláme spoléhat, píše v reakci na vznik "kontroverzní" aliance AUKUS Karel Dolejší.

Podle Františka Řezáče není koho volit. Kongresoví Demokraté dali najevo, že Boris Johnson vůbec nemůže očekávat jednání o přistoupení Británie k severoamerickému obchodnímu paktu, dokud řádně nedořeší brexit a zejména severoirský problém. Jak dokládají fotografie publikované v polském tisku, na polsko-běloruské hranici se pohybují běloruští vojáci výsadkových a speciálních jednotek s odstřelovačskými puškami. Existují jasné a logické důvody, proč si Austrálie pořizuje ponorky s jaderným pohonem.

V syrských uprchlických táborech spravovaných kurdskými milicemi YPG v děsivých podmínkách každý týden umírají děti z rodin, které se snažily uprchnout před "islámským státem". Spojené státy by měly od Francie odkoupit (bývalé australské) ponorky a věnovat je Vietnamu,, zní rada experta, jak napravit vzájemné vztahy starých spojenců. A litevská agentura varuje před používáním telefonů Huawei a Xiaomi, na nichž mohou být kdykoliv aktivovány softwarové komponenty umožňující cenzuru nebo únik osobních dat.

-1
Vytisknout
4287

Diskuse

Obsah vydání | 24. 9. 2021