Mitt Romney: "47 procent Američanů jsou paraziti"

18. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Americkým voličům se dostalo šokujících důkazů o arogantním vystupování republikánského kandidáta Mitta Romneyho. Při akci na Floridě, jejímž cílem bylo získat další finanční prostředky pro Republikánskou stranu, urazil Romney téměř 150 milionů amerických voličů, když vysvětlil, proč nemůže otevřeněji útočit na Obamu jako na "zkorumpovaného" politika, který selhal.

Romney řekl před hosty, kteří platili za vstupenku na akci v Boca Raton každý 50 000 dolarů že 47 procent amerického obyvatelstva jsou neschopní zoufalci, závislí na vládě. Budou hlasovat pro Obamu bez ohledu na to, co dělá. "Jsou přesvědčeni, že jsou obětmi, jsou přesvědčeni, že vláda má povinnost se o ně starat. Jsou to lidé, kteří neplatí daně. Nikdy je nepřesvědčím, že by měli za sebe přijmout osobní zodpovědnost a sami se starat o svůj život." Romney o sobě také dodal, že "se narodil se stříbrnou lžičkou v ústech" (=je velmi privilegovaný).

Obamova předvolební kampaň začala rychle využívat tohoto tajně natočeného videa, které objevil James Carter, vnuk bývalého prezidenta Jimmyho Cartera. "Je trochu těžké sloužit jako prezident pro všechny Američany, když jste arogantně odepsal půlku národa," zdůraznil Jim Massina, ředitel Obamovy předvolební kampaně.

Analytikové poukazují na to, že otevřené Romneyho výroky znamenají podstatný obrat v předvolební kampani. Bloomberg dokonce vydal redakční komentář, v němž se tvrdí, že tohoto večera Obama v prezidentských volbách už zvítězil.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
11412

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2012