Britské podnikatelské organizace varují vládu před omezováním imigrace

27. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Z oficiálních údajů vyplývá, že počet přistěhovalců do Británie dosáhl letos rekordní výše, a to 318 000 lidí. Jde především o přistěhovalce z Evropské unie. Britský premiér David Cameron přislíbil, že počet přistěhovalců omezí na "desítky tisíc".

Z oficiálních údajů vyplývá, že počet osob, narozených v zahraničí a žijících v Británii, překročil osm milionů. Tři miliony z nich získaly britské občanství. Britů je 60 milionů.

Britská vláda připravuje nový zákon o imigraci, v jehož rámci bude věznit imigranty, kteří pracují bez povolení, a dočasně uzavře firmy, které zaměstnávají imigranty bez pracovního povolení.

Mark Hilton, ředitel pro imigrační politiku v podnikatelské organizaci London First, konstatoval: "Podnikatelská komunita si přeje, aby vláda zmírnila svou protiimigrantskou rétoriku. Migrace je důležitou součástí života prosperující moderní ekonomiky. Jak jsme viděli v minulých dnech, globální ekonomika je nepevná, a tak teď opravdu není čas vytáhnout padací most a izolovat se od globálních talentů, které pomohou našemu hospodářskému růstu. Imigranti jsou tvůrci pracovních příležitostí a umožňují britským podnikům expandovat na nové trhy. Takže oni nám neberou zaměstnání, vytvářejí nové pracovní příležitosti."

Obdobné varování zveřejnil Institute of Directors: "Vláda nemá dlouhodobý plán ohledně migrace. Zoufale hledat opatření k realizaci bizarního a nedosažitelného omezení imigrace není způsobem jak poskytnout britským podnikům stabilní podnikatelské prostředí, které potřebují."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6884

Diskuse

Obsah vydání | 31. 8. 2015