Vice Media vstupují do středovýchodní Evropy

17. 3. 2016

čas čtení 1 minuta


Vice Media, americko-kanadská digitální mediální společnost, zaměřená na zpravodajství a zábavu pro mladé lidi, se rozhodla vstoupit do středovýchodní Evropy. Ve spolupráci s řeckou firmou Antenna Group začnou provozovat Vice Media své digitální stránky a video pořady v Rusku, v České republice, v Maďarsku, v Bulharsku, ve Slovinsku, na Slovensku a v Chorvatsku.

Vice Media jsou už přítomna v Řecku, v Srbsku a v Rumunsku, kde jejich multiplatformové zpravodajství a zábavu sleduje 29 procent mladých lidí ve věku 18-24 let v Řecku, 42 procent v Srbsku a více než 50 procent v Rumunsku.

Shane Smith, kanadský zakladatel a ředitel Vice Media, uvedl: "Vice nalezl neuvěřitelnou poptávku ve východní Evropě. Proč? Protože tamější mladí lidé chgtějí informace a zábavu, které jsou pro ně relevantní a zajímavé - prezentované tak, jak oni vidí svět. A velmi málo médií jim to poskytuje."

Vice a Antenna zahájily spolupráci v Řecku v roce 2014 vytvořením firmy Vice Greece. Vzniklo místní mediální Vice centrum, které vyrábí místní zpravodajství a pořady o kultuře a životním stylu, které se vysílají na lineární televizi a na internetu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6483

Diskuse

Obsah vydání | 18. 3. 2016