Čím více se ukáže, že je brexit ekonomickou katastrofou, tím víc ho Angličané budou chtít

4. 1. 2017

čas čtení 1 minuta

V Anglii vůbec nedošlo od hlasování o brexitu loni 23. června k změně názorů lidí, kteří chtějí brexit, varoval v televizi BBC Matthew Goodwin, výzkumník z organizace UK in a Changing Europe: "Mnozí předpokládají, že jakmile britští (= angličtí, pozn. red.) voliči zažijí hospodářské problémy, rychle se vrátí názorově k politickému středu, řeknou 'Udělali jsme strašlivou chybu, zrušte brexit, chceme zpět do Evropské unie.' Naopak existuje možnost, že se vydají opačným směrem. Zažijí-li propad příjmů, řeknou: 'Evropská unie se vůči nám chová neférově, elity se k nám chovají neférově' a přitvrdí ve svých protievropských postojích."

Vzhledem k tomu, že jste na těchto stránkách, máme na vás malou prosbu. Britské listy čte hodně lidí, ale na jejich provoz přispívá jen zlomek čtenářů. Zvlášť v nynější zhoršující se mezinárodní situaci jsme přesvědčeni, že věcné informace a analýzy, které BL přinášejí do českého prostředí, hrají nezastupitelnou roli. Server se však nedá provozovat zadarmo. Prosíme, přispějte finančně na jeho provoz.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
Vytisknout
6087

Diskuse

Obsah vydání | 5. 1. 2017