Mezitím v Absurdistánu 59:

Démon intelektualismu, ohromující výsledky vyšetřování katastrofy ve Smolensku, falešná americká ministryně školství a české pivo z Polska

27. 2. 2018 / Tomasz Oryński

čas čtení 11 minut

"Posedlí satanisté jsou často vynikající lidé, zdvořilí, s vybraným chováním. (...) Vymítal jsem kněze, posedlého ďáblem intelektualismu. Zdál se být pozoruhodný, inteligentní. Ďábel v něm byl dobře skryt."

Toto je výňatek z rozhovoru s Otcem Piotrem Glasem, zveřejněném na serveru Republika, který podporuje stranu Právo a spravedlnost. Je zjevné, že kádry strany Právo a spravedlnost byly podrobeny vymítání automaticky a hromadně, protože opravdu nemají vůbec nic společného s intelektualismem.


Například Łukasz Sitek, mladý slibný "novinář" ze státní televize TVP, se opil do němoty a namísto, aby nastoupil do příměstského vlaku v Gdaňsku, zasedl do expresu Pendolino, který se chystal k odjezdu do Krakova. Když se k Sitkovi přiblížil průvodčí, Sitek odmítl zaplatit pokutu, že nemá jízdenku. Pravil, že "jako novinář z TVP vyžaduje, aby mu byla jízdenka vydána na místě". Pak začal být agresivní a musel být z vlaku odstraněn násilím policisty, jimž  vyhrožoval, že "se postará, že přijdou o zaměstnání".  

Nevíme ale, kde strávil pan Sitek předchozí večer, že se tak opil. Že by to bylo na koncertu filharmonie? Krzysztof Wyszkowski, bývalý antikomunistický disident a člen poradního výboru Ústavu národní paměti nedávno na koncert klasické hudby zašel, v Manchesteru. Podělil se se svými dojmy s čtenáři na Twitteru, takže jsme se mohli dočíst, že "u paní dirigentky bylo vidět tvar její podprsenky a mezeru mezi nohama. Ale je to jenom Mendelssohn"  Mendelssohn, to je hudba pro zvýšení šarmu krav,   ale ženská v kalhotách, ta dokáže zničit i masakr. Naštěstí se jak sluchové, tak vizuální zkušenosti pro pana Wyszkowského rychle zlepšily, vzhledem k tomu, že Brahms byl dobrý, protože klavír zakryl tu starou krávu a výhled na ni neblokoval hru toho Číňana.   Vysílání na Twitteru od pana Wyszkowského skončilo zhnuseným výrokem o tom, jak jsou ti zatracení Angličané nekulturní.

Avšak proč cestovat tak daleko za hudbou, když v samotném Polsku se odehrála premiéra oratoria "Na Ikarově stopě", věnovaná tragédii ve Smolensku?

 Festiwal Piosenki #Smoleńskiej pt. „Oratorium Szlakiem Ikara”. (Nie, to nie jest żart)

Představení sponzorovala firma KGHM,  státní doly. Součástí oratoria byly písně s názvy jako "Ptačí muž" "Lidé zemřeli, avšak Polsko bude žít!" "Hodnota polských trosek" a "Má Polák právo se zeptat, kdo je proti Polské republice??" Bohužel nepřineslo oratorium konečné odpovědi na otázku, co se vlastně ve Smolensku stalo. Podobně jako je nepřinesla mimořádná vyšetřovací komise Antoniho Macierewicze. Ale aspoň jeden anonymní internetový uživatel shromáždil všechny teorie, s nimiž se dosud vytasili.

Takže, podle těch vysoce placených expertů, prezidentské letadlo ve Smolensku havarovalo v důsledku:

- Umělé mlhy (záměrně vypuštěné Rusy)

- Elektromagnetu

- Falešných radiových majáků umístěných na zemi

- Falešných APM

- Meaconingu - to jest zaznamenání a pak falešnému odvysílání radiových navigačních signálů

Prezidentské letadlo také sestřelila raketa a elektromagnetická zbraň, poté, co začalo padat v důsledku bublin umělého hélia, které vypouštěli Rusové v terénu. Rusové mysleli na všechno: dokonce i zpevnili břízu, na níž letadlo nakonec havarovalo (nebo nehavarovalo, protože vlastně letělo dál několik metrů nad zemí a bříza byla záměrně zlomena později, aby spletla vyšetřovatele).

Experti zcela souhlasí, že "letadlo bylo zničeno ve výšce 15 metrů" (Macierewicz), "rozpadlo se ve výšce 36 metrů" (Nowaczyk) a "nikdy nekleslo pod výšku 100 metrů" (Rońda). Také bezpečně přistálo v lese a teprve pak vybuchlo, alebo možná nevybuchlo a někteří lidé přežili a byli usmrceni ruskými speciálními jednotkami. Trosky letadla pak ze země zvedl tichý vrtulník a nahradil je jinými troskami se známkami exploze.

Dr. Ziółkowski z Polské akademie věd nesouhlasí. Podle něj letadlo explodovalo za letu. Dokázal to tím, že vařil hot dogy.  Přesná příčina a počet výbuchu nejsou zatím ještě známy, ale alespoň víme, že atentátníci použili TNT nebo nitroglycerín nebo termobarickou bombu (ta teorie byla vyzkoušena tím, že se vyhodila do povětří jedna kůlna), anebo palivovou bombu, anebo neznámou bombu, umístěnou do letadla Rusy, když bylo letadlo podrobeno technické kontrole v Samaře rok před havárií. Pravděpodobně v tutéž dobu bylo letadlo také natřeno výbušnou barvou.

Minoritní zpráva uvádí, že nic z výše uvedeného se nestalo, všechno je to ruský podvod a cestující z osudového letu dodneška vězní Putin.

Výsledky tohoto vyšetřování nejvýstižněji shrnul profesor Ciszewski: "Měli byste si představit sci-fi film, v němž se dělají věci, které jsou nemožné, a pak je slyšet něco jako 'Pii-bziuuu!'"

   

Nevím jak vy, ale z mého hlediska je celá komise vyšetřující smolenskou katastrofu dobře vynaloženými penězi. Jednoho dne z toho bude klasické dílo, jako Monty Python. A to není v této věci naše poslední slovo!

K "výzkumu a vývoji" dochází v Polském filmovém institutu. Chytrý výzkumný projekt s názvem "oslavy čtyřicátého výročí zvolení Jana Pavla II. papežem" dostal grant ve výši půl milionu zlotých (3 miliony Kč).   Jsem si jist že vydat pár DVD s dalšími dokumentárními filmy o polském papeži a vydání stého alba s jeho soukromými fotografiemi a zveřejnění šotů s Janem Pavlem II. na YouTube, to bude skutečnou revolucí v kinematografii.

Mezitím se papež Jan Pavel II. vydal do války. Alespoň nějaké kousky z něho. K polským vojákům v Afghánistánu se přidaly posvátné relikvie ze svatého papeže.   No, je to aspoň něco. Vzhledem k tomu, že není naděje, že by brzo dostali polští vojáci nové vrtulníky (viz ZDE) a vzhledem k tomu, že Antoni Macierewicz de facto zlikvidoval celou vojenskou rozvědku, jediné, co jim zbývá, je se modlit.

Co se týče mezinárodní politiky, krize polsko-izraelských vztahů pokračuje. Nejnovějším vývojem je nápad zavést povinně, aby průvodci v muzeu v Osvětimi byli výlučně Poláci.   Ryszard Czarnecki, kterého vykopli z jeho funkci náměstka předsedy Evropského parlamentu, protože se zachoval sprostě ke kolegyni europoslankyni (ZDE) se zoufale snaží dokazovat, že je stále ještě funkčním politikem, a tak zveřejnil na Twitteru svou fotografii ve společnosti Betsy De Vos, americké ministryně školství. Nazval ji "polskou Annou Zalewskou":

 Senior PiS MEP Ryszard Czarnecki posted a picture of himself with US education secretary @BetsyDeVosED, describing it as a 'nice and friendly' meeting. The problem is that the women is not Betsy DeVos. No one's quite sure who she actually is, but she does look nice and friendly pic.twitter.com/SvUByKvgPk

Až na to, že ta dáma na obrázku není Betsy De Vos. Je to možná překvapivé, ale není to ani polská ministryně školství (i když to je zjevně pro Czarneckého obtížné pochopit), že polská Anna Zalewska je Anna Zalewska.

No, alespoň bylo to setkání příjemné a přátelské. To je v poslední době pro polskou diplomacii docela nezvyklé. Zdá se, že se polská pravice vždycky podívá na mapu a snaží se zjistit, které státy Polsko ještě neurazilo, a pak se s tím snaží něco udělat. Nejnověji se rozzuřili Italové, poté, co se škola ve Varšavě rozhodla změnit svého patrona.  Podle ředitele školy současný patron Guiseppe Garibaldi "pro Polsko nic neudělal" a je o něm známo jen to, že to byl dobrodruh, antisemita a pírát.

Zdá se také, že patronkou školy si nezaslouží být ani Irena Sendler. Dobře, tak ta sice zachránila životy 2500 židovských dětí, ale byla to feministka, levičačka a rozvedla se se svým prvním manželem. Byla to také židovka a komunistka. "Proč si my, Poláci, nemůžeme zvolit nějakou průzračně čistou polskou osobnost jako patrona naší krásné katolické vesnice?" ptá se místní kněz, který zjevně má obrovský vliv na místní politiku ve farnosti Lanckorona, vzhledem k tomu, že poté, co protestoval, administrátor obce odložil rozhodnutí  na základě nějaké formální záminky.

Přepisování historie pokračuje. Zdá se, že Mirosław Hermaszewski, první (a dosud jediný) polský kosmonaut bude degradován z generála na vojína  vzhledem k tomu, že údajně podpořil komunistickou vládu během stanného práva v osmdesátých letech. Ve svém manickém běhu s cílem změnit historii nerespektuje strana Právo a spravedlnost nic posvátného a protesty proti tomuto chování sílí. Poté, co úřady ve Varšavě odmítly povolit výstavbu smolenského památníku na významném místě v historickém centru Varšavy, náměstí Piłsudského bylo Varšavě odebráno a předáno do jurisdikce ústřední vlády. Památník (navržený architektem pro úplně jinou scenérii) tam umístěn bude. Problém je, že náměstí Piłsudského je posvátným místem polské historie - hrob neznámého vojína je umístěn v jediné části Saského paláce, který přežil válku, a obrovská prázdnota náměsti symbolizuje všechny ztráty, které Polsko zažilo během své historie - je to jako jizva ve tkání polského hlavního města. Není divu, že se lidé vydali do ulic protestovat proti anexi tohoto posvátného místa stranou Právo a spravedlnost.  

Avšak skončeme na pozitivní notu: Nová značka českého piva vítězí v Polsku. Poláci, kteří už mají dost masově vyráběného piva, se obracejí stále více k pivu z malých nezávislých pivovarů. Avšak na rozdíl od piva Tyskie, Lech či Tatra, česká piva mají stále ještě velmi dobrou pověst a zákazníci jsou ochotni za ně zaplatit víc. A tak se na polský trh dostává Žatecký světlý ležák. Přímo z malého tradičního pivovaru v malém českém městě:


Až na to, že tomu tak není. Toto pivo se vyrábí v pivovaru Okocim   v městě Brzesko, který vlastní firma Carlsberg. Ale jestliže se to pivo inzeruje v češtině, může se prodávat za vyšší cenu.

Takže, naši čeští přátelé, Poláci si vás stále ještě cení natolik, že jsou ochotni zaplatit víc za pár háčků a čárek na pivní plechovce. Užijte si to, dokud to trvá. Dokud polská vláda ještě neurazila Českou republiku, to je zjevně jen otázka času!

0
Vytisknout
10554

Diskuse

Obsah vydání | 1. 3. 2018