V Británii bylo odsouzeno k dlouholetým trestům dvacet sexuálních násilníků

19. 10. 2018

čas čtení 1 minuta


Dvacet sexuálních násilníků převážně pákistánského původu bylo odsouzeno za dlouholeté znásilňování zranitelných dívekv letech 2004-2011. Muži znásilňovali dívky ve věku od 11 let. Před znásilňováním  je opíjeli a cpali drogami. K trestným činům docházelo v severoanglickém městě Huddersfield. Muži byli celkem odsouzeni k vězeňským trestům trvajícím v součtu více než dvě stě let.



Komentátoři odsuzují skutečnost, že úřady a policie dlouhou dobu toto sexuální násilí ignorovaly, protože k němu docházelo v chudých a deprivovaných čtvrtích mezi lidmi, které úřady víceméně považovaly za "póvl". Jak uvedl jeden komentátor rozhlasu BBC k této věci, dlouho neexistovaly řádné procedury, jak se s těmito trestnými činy vyrovnat.

Podrobnosti případu, který se považuje za nejzávažnější britský případ manipulace a znásilňování zranitelných nezletilých dívek, byly v pátek konečně zveřejněny poté, co na žádost médií soud zrušil zákaz o průběhu soudního řízení informovat. Ten platil, aby nebyla během soudního řízení ovlivňována porota.

Zákaz informovat o procesu během soudu porušil ultrapravičák Tony Robinson, který o průběhu procesu informoval na Facebooku. a málem tak způsobil, že by proces musel být zrušen a  obvinění by byli beztrestní. Robinson byl za to odsouzen podle paragrafu o pohrdání soudem do vězení, tento verdikt pak odvolací soud zrušil a Robinson bude souzen znovu v úterý 22. října.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

0
Vytisknout
6796

Diskuse

Obsah vydání | 23. 10. 2018