Španělsko čeká vlna neobvykle teplého počasí

3. 2. 2020

čas čtení 1 minuta
Tento týden čeká Španělsko neobvykle teplé počasí. Na některých částech kantábrijského pobřeží a v Andalúsii může dojít na lámání rekordů a teploty až 25 stupňů, upozorňuje Victoria Torresová Benayasová.


Únor přinese do Španělska letní počasí. Zatímco se některé části země stále vzpamatovávají ze škod způsobených bouří Gloria, teploty by měly počátkem týdne výrazně vzrůst.

Některé oblasti kolem pobřeží v Kantábrii na severu stejně jako části Andalúsie na jihu podle národní meteorologické agentury Aemet zaznamenají až 25 stupňů. Ve středu se přitom teploty zase vrátí k zimnímu normálu.

Teploměr se ve čtvrtek vyšplhal nezvykle vysoko na Kanárských ostrovech, v Andalúsii a Valencii. Na letišti Tenerife Norte na Kanárských ostrovech zaznamenala stanice 16 stupňů. V Granadě bylo 15,7 stupně a Jávei v provincii Alicante 15,3 stupně.

"Tyto teploty jsou mezi devíti až jedenácti stupni nad normálem," vysvětluje mluvčí agentury Aemet Rubén del Campo.

Nejteplejším dnem bude pondělí.

Na některých částech kantábrijského pobřeží, v Pyrenejích, jižní Aragonii, v Castilla-La Mancha, Andalúsii a na Kanárských otrovech se teplota vyšplhá 10-15 stupňů nad normál.

Od úterý do středy dojde k obecnému poklesu teplot a na místech jako Teruel v Aragonii klesne teploměr z 23 stupňů v pondělí na pouhých 7 ve středu.

Podrobnosti ve španělštině: ZDE

0
Vytisknout
14893

Diskuse

Obsah vydání | 5. 2. 2020