Thajsku se zřejmě podařilo koktejlem látek vyléčit onemocnění koronavirem

5. 2. 2020

čas čtení 1 minuta
Číňanka infikovaná novým koronavirem vykázala dramatické zlepšení poté, co ji léčili koktejlem antivirotik používaných k léčbě chřipky a AIDS. Oznámilo to thajské ministerstvo zdravotnictví.


Jednasedmdesátiletá pacienta byla negativně testována na přítomnost viru 48 hodin poté, co jí thajští lékaři podali vlastní kombinaci léků. Uvedl to na tiskové konferenci doktor Kriengsak Attipornwanich.

"Pozitivní laboratorní výsledky na koronavirus se během 48 hodin změnily v negativní," řekl Kriengsak. Podle něj původně zcela vyčerpaná pacientka dokázala po 12 hodinách sedět na posteli.

Lékaři zkombinovali protichřipkový lék oseltamivir s lopinavirem a ritonavirem, což jsou antivirotika používaná k léčbě infekce virem HIV (AIDS).

Zpráva přišla v době, kdy si virus připsal první oběť za hranicí Číny - čtyřiačtyřicetiletého Číňana, který zemřel na Filipínách. Počet obětí v Číně se oficiálně vyšplhal na 300.

Thajsko zatím indikovalo 19 potvrzených případů viru, o němž se má za to, že pochází ze středočínského města Wu-chanu, které je v izolaci.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6472

Diskuse

Obsah vydání | 11. 2. 2020