Evropští levicoví politici v Budapešti varovali před vzestupem krajní pravice

12. 2. 2020

čas čtení 1 minuta
Delegace Strany evropské levice v sobotu v Budapešti vyzvala Evropu, aby se sjednotila proti rostoucí síle krajní pravice.


Po setkání se zástupci nevládních organizací a politických stran zástupkyně Francouzské komunistické strany Cecile Dumasová prohlásila na tiskové konferenci na nábřeží Dunaje, nedaleko budapešťského památníku holokaustu, že by se šíření krajní pravice mělo předcházet za každou cenu. Evropanům je třeba předložit vizi naděje, která není na straně krajní pravice, dodala.

Olga Athanitiová z řecké Syrizy řekla, že v řecké historii se objevily všechny formy fašismu. Dodala, že když jsou práva menšiny ztracena, většina bude zasažena nedlouho poté.

Helmut Scholz z německé strany Die Linke prohlásil, že pokud se objeví fašismus, jde o důkaz, že občanská práva nebyla dodržována.

Attila Vajnai z maďarské Dělnické strany 2006 vyjádřil názor, že by strany měly odložit neshody a společně pracovat na tom, aby se fašismus ve společnosti neobjevil. "Pro maďarskou společnost je důležité spojit se proti infekci, která je mnohem nebezpečnější a více smrtící než koronavirus."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5452

Diskuse

Obsah vydání | 17. 2. 2020