221. děťátko je holčička Lenka v pardubické nemocnici! Sedmé letošní

30. 7. 2021

čas čtení 1 minuta
Holčička vstoupila do nového života dvířky pardubického babyboxu 30. července v 9:14. Stala se sedmým letošním děťátkem, devátým pardubickým a 120. holčičkou. Pardubice postoupily na třetí místo v počtu odložených děťátek za Prahu a Brno. Lékařka ve službě mi řekla: "Je vitální, dnes narozená." Vlasatá holčička příliš oblečená nebyla, ale dárce ji zabalil do látkové pleny, píše Ludvík Hess.

 

Holčičku jsem pojmenoval Lenka podle pravé ruky Vojtěcha Nováka, šéfa Květiny Novák Praha, a. s., Lenky Barákové. Květiny Novák Praha, a. s. právě obdarovaly spolek Babybox mimořádně velkorysým darem a staly se tak hlavním dárcem babyboxu v Rokycanské nemocnici, který otvíráme v říjnu 2021 s pořadovým číslem 81. 

Doufám, že odložení Lenky v pardubickém babyboxu podpoří moji snahu otevřít babyboxu v Nemocnici Chrudim, jež je součástí Nemocnic Pardubického kraje. 

Lenka byla odložena přesně 13 let po otevření babyboxu v Pardubicích, který jsme již vyměnili za babybox nové generace. Při otvírání bych nikdy nevěřil, že právě v Pardubicích bude odloženo tolik dětí. 

Česká mincovna, a. s., obdaruje tradičně Lenku zlatým dukátem do kolébky! Děkuju České mincovně a jejímu marketingovému šéfovi Jaroslavu Černému!


Ať žije Lenka! Ať žije Vojtěch Novák, šéf Květiny Novák Praha, a. s., třetí největší dárce babyboxů! 

Babydědek Lu

 

Ludvík Hess, předseda
BABYBOX

Ludvík Hess a Jakub Hess pomáhají odloženým dětem, z. s.

Nadační fond pro odložené děti Statim, předseda správní rady

hess@hess.cz
www.hess.cz
www.babybox.cz
www.divokevino.cz

 


 

0
Vytisknout
6647

Diskuse

Obsah vydání | 4. 8. 2021