Syrský viceprezident vyvrátil zprávy o své dezerci

27. 8. 2012

čas čtení 1 minuta

Syrský viceprezident Farúk al-Šaráa se poprvé za několik týdnů objevil na veřejnosti. Vyvrátil tak zprávy, podle nichž přešel na stranu povstalců.

Třiasedmdesátiletý sunnita Šaráa se v neděli v Damašku sešel k rozhovorům s íránským představitelem. Předtím byl naposledy spatřen na veřejnosti během státního pohřbu obětí bombového útoku z 18. července.

Během posledních měsíců řadavysokých syrských představitelů dezertovala a neověřené zprávy tvrdily, že Šaráa uprchl do Jordánska. Vláda to popírala.

Během soboty bylo podle opozičních zdrojů po celé zemi zabitp370 osob, včetně 200 mrtvých těl nalezených v Daráji poblíž Damašku. Tyto údaje nebylo možno nezávisle ověřit. Video z místa nálezu zachycuje velkou skupinu obětí, které zemřely během ofenzívy vládních sil.

Opozice vydala zprávy o nájezdech vládních sil vyzbrojených tanky a bojovými vrtulníky na další města. V sobotu vládní agentura SANA informovala o zabití neupřesněného počtu "teroristů" v Aleppu a o zničení sedmi vozidel vyzbrojených kulomety.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7470

Diskuse

Obsah vydání | 27. 8. 2012