Chválím návrh vypracovat analýzu exekutorských zákonů v ČR i v Evropě

20. 11. 2012 / Filip Mahďák

čas čtení 2 minuty

Rád bych tímto Britským listům poděkoval za iniciaci a propagaci sbírky pro naše spoluobčany postižené zvrhlostmi českoexekutorských mafií, píše Filip Mahďák. Z popisu případu pana Davida Janduse zdá se vyplývá, že mu poslední splátky nebyly strženy na kontě záměrně. Jeho vina je asi taková jako vina Jeníčka, když trhal Ježibabě perníček. (Pozn. red. Firma HomeCredit se ozvala, že případ Davida Janduse prošetřuje. Zatím však neposkytla další podrobnosti.)

Zapomínat je lidské. Využívat lidských nedokonalostí a hlavně strašidel neinformovanosti, jenž na nás všude číhají v temném lese raného kapitalismu, je sprosté a nelidsky podlé.

Teď už jen zbývá ten nejtěžší úkol, pomoci Jeníčkům strčit ježibabu do pece. Rád bych přispěl troškou do mlýna a okamžitě podpořil skvělý nápad Jana Čulíka civilizovat české zákony o exekucích. Převádím proto dnes nějakou tu korunu navíc na konto Britských Listů, na podporu energie kterou se rozhodly tímto směrem vyvinout. Děkuji máte moji plnou důvěru.

Zároveň bych také navrhoval zadání konkrétní zakázky právní porady v intencích konceptu, který již nadhodil Jan Čulík. Ne jako požadavek o projev právnického altruismu, ale doprovázenou konkrétní finanční rozvahou od právníků, kteří se vyjádří jak by ohodnocení za takovou práci podle nich mělo vypadat. No snad nějaký právník, nebo jeho kamarád, Britské Listy čte. Pak by už záleželo jen na tom zdali se potřebný obnos vybere.

Také bych se přimlouval, aby případní právníci mohli pokud budou chtít a bude li to možno, pracovat pro tento projekt z počátku inkognito.

No proč by se měli lidé, kteří vždy své dluhy, o kterých ví, poctivě platí měli budit dnes a zítra po nocích opoceni hrůzou, že na ně nějaká převtělená novodobá kreatura exekutorského StBáka vyčaruje ze šuplíku bůhvíjakou pročachrovanou složenku.

0
Vytisknout
6677

Diskuse

Obsah vydání | 20. 11. 2012