Jak probíhají exekuce v té nejkapitalističtější zemi - v USA

23. 11. 2012

čas čtení 2 minuty

Již delší čas sleduj vaší diskuzi na téma exekuci. Všiml jsem si, že vám úplně chybí pohled z té nejkapitalističtější země světa - USA, píše Jiří Králíček z Fort Myers. V okamžiku předání na collection agency se dluh zcela zmrazí a dále už nenarůstá o žádné úroky ani poplatky!

Je absolutně vyloučeno,aby vám exekutor vstupoval třeba i nenásilně do bytu, nebo bytového prostoru. (Tentýž princip platí v Británii, pozn. JČ) Může vám pouze volat. A to pouze v době mezi 8 ráno a tuším 22 večer. Takhle pozdě , vám ale raději nikdo volat nebude.

Nesmí vám zabavit věci denní potřeby. (Tentýž princip platí v Británii, pozn. JČ) Mezi takové věci, patří TV, postel, počítač a o autě už vůbec nemluvě.

Při zabavení auta v USA, kde je MHD velmi sporadická, se asi v životě splácení toho dluhu nedočká.

Může vám přes soud nařídit srážky že mzdy, anebo zkonfiskovat určitě nadlimitní finanční prostředky na účtě.

Ale to se u pár tisíc dolarů dluhu vůbec nedělá.

Co je ovšem praxe velmi častá, pokud máte drahé luxusní auto a vlastníte dům, přes soud vám na nemovitost nebo motorové vozidlo, uvalí takzvaný LIEN, český tuším "břemeno".

A v případě, že se jej pak rozhodnete prodat, přednostně bude umořen dluh věřitele.

Průměrný Američan a to vám garantuji, se snaží dluh splatit.

Co se totiž stane je, že Vás dluh je nahlášen do centrálního registru a Vaše sredit score, spadne někde do oblasti, kde konci žádá a začínají nohy.

Vzhledem k tomu, že drtivá většina lidí si tu nekupuje věci za hotové, ale na credit, zvednou se vám úroky na splátkách, takovým způsobem, že je opravdu lepší zaplatit.

Takže pokud jste platili půjčku na dům se splátkami $800 měsíčně, nové splátky budou hodně přes tisíc.

A tak to bude se vším!

Se vším, co máte na splátky a dokonce snad i s Vaším pojištěním motorového vozidla.

Takže ono je vážně lepší to začít splácet.

I když americkou specialitou , je i to, že splácet můžete začít klidně sami, a to třeba částkou $20 měsíčně. Hlavně, že platíte:) (Tentýž princip platí v Británii, pozn. JČ) Pokud máte zájem, mohu Vám vyhledat a preposlat i příslušnou legislativu.

0
Vytisknout
19692

Diskuse

Obsah vydání | 27. 11. 2012