Jsem ušetřen podlézavosti televizních novinářů

26. 11. 2012 / Petr Novák

čas čtení 2 minuty

Tak mi se už asi přede dvěma měsíci rozbila televize.

No přiznejme si to na rovinu, nebyla z nejnovějších. Dokonce nebyla ani placatá dle poslední módy.

Chtěl jsem ji dát ihned do opravny nebo koupit novou.

Moje paní mne zadržela a řekla, že si vyzkoušíme, jaké je to žít bez televize.

Počátky nebyly tak těžké jako, když jsme přestali kouřit. Naopak.

Máme počítače a spoustu filmů na DVD, takže o zábavu je postaráno. Dokonce jsem se přestal koukat na zprávy. A výsledek se dostavil ihned. Jsem klidný.

Samozřejmě si přečtu nejnovější zprávy na internetu, ale ty mne nerozhodí.

Jednak si vybírám média, takže jsme ušetřen podlézavosti novinářů, kteří možná tuší svůj budoucí post ve vládě či na nějakém tom ministerstvu, jako tiskoví mluvčí a když se objeví zpráva, která by mne mohla rozhodit, tak ji prostě nedočtu.

Jsem ušetřen opakování všech těch lží o nutnosti šetření na těch nejchudších, o úžasnosti reforem a nezbytnosti vrátit církvím nakradené(?) a jak se nám vyplatí pár desítek let platit církvím vícenásobek toho, co by normálně dostávaly na platy duchovních, o které národ ztrácí zájem. Ani hesla za boj proti korupci mne neobtěžují. Vím, že jsou stejně prázdná jako hesla dob minulých, kdy jsme si slibovali na věčné časy a ještě o kousek déle.

A také naparování ministrů vlády stejně jako zásadovosti pana premiéra, který se kroutí podle potřeby a někdy se jeho zásadní postoj změní ze dne na den ve zcela opačný, ale opět betonový a neprůstřelný.

Nikdo mne nemasíruje tunami zpráv o škodlivosti komunismu a o tom jak to bylo zlé a že jsem asi zapomnětlivý.

Dříve jsme na Českou televizi nechtěl nechat dopustit, ale dnes, při kvalitě pořadů, které produkuje, je mi líto i koncesionářského poplatku.

Proč mám platit za něco, co jsem ani neobjednal a co není ani nestranné?

Kam zmizeli nestranní novináři, bez vady řeči či myšlení? A proč mi stát nechce odpustit placení propagandy, která mne obtěžuje?

0
Vytisknout
11501

Diskuse

Obsah vydání | 28. 11. 2012