Jsem rozhořčen "tříkrálovou výzvou"

7. 1. 2013 / Josef Praks

čas čtení 1 minuta

Jaký odkaz je autory výzvy myšlen? Spolčení s estébáckou firmou při prodeji Lucerny? Kabinetními intrikami mj. s vytažením autora pendrekiády z ledna 89 do pozice předsedy vlády? To mají naši "národní umělci a elity" na mysli?

Tato petice mě mrzí a uráží o to víc, že si moc vážím biskupa Malého (patří mezi hrstku představitelů ŘKC kvůli nimž zůstávám stále katolíkem), mám moc rád bubnování D. Kollera v legendární pecce "Špinavý záda" , psát o klenotech ve filmografiích geniálních režisérů Formana a Mencla je totéž, co vozit písek na Saharu.

O to víc nerozumím důvodu vzniku petice.

Petenti sami pro mě svým životem a přístupem opakovaně dávali svědectví, že vždy existuje alternativa, že vždy je více než jedno řešení.

Nedá se nic dělat, musím zkrátka oddělit autora a jeho dílo, jako dvě různé entity. Beru to jako důkaz toho, že velká díla vznikají často autorům navzdory - ne "díky" autorům.

Co vůbec tyto lidi nutí se takto vymezovat? Jak tato výzva vznikla? Kulturní fronta se prostě "potřebuje k panské botě lísat"?

Co je tak fascinuje na tom stárnoucím lišákovi? Vyskákal do vlády po zádech Zelených, aby se spojil s nejreakčnějším odpadem z lidovců a tvoří fíkový list jednoznačně nejhorší straně naší polistopadové éry.

Buď - jak buď, mě jste přátelé umělci, národní elito, nepřesvědčili! Já "knížete" Karla volit nikdy nebudu!

0
Vytisknout
11672

Diskuse

Obsah vydání | 9. 1. 2013