Loučení s Kikinou

8. 3. 2013

čas čtení 1 minuta
Tisková zpráva Mladých zelených

Občanské sdružení Mladí zelení pořádá ve spolupráci s nezávislými djs a dalšími umělci party Loučení s Kikinou. Akce začne v pátek 8. března ve 20:00 v podniku Cafe Flirt Bar v Martinské ulici 5 v Praze 1 a potrvá až do ranních hodin. Smyslem události je oslavit konec Václava Klause ve funkci prezidenta České republiky.

Událost pořádáme v odlehčeném duchu. Chceme vytvořit prostor, kde se budeme alespoň jeden večer radovat z politiky. Přímo u vstupu do Cafe Flirt Bar bude svými moudry bavit hosty Václav Klaus skrytý za gumovou maskou Václava Klause. Další atrakcí bude speciálně připravená tematická videoprojekce promítaná v průběhu večera na několika velkých LCD monitorech. K odlehčené atmosféře přispívá využití ilustrace výtvarníka Jakuba Požára na všech propagačních materiálech. Akci bude možné na místě podpořit zakoupením stylových památečních odznaků.

Člen předsednictva občanského sdružení Mladí zelení Jiří Otáhal shrnuje důvody pro oslavu následovně: "Odchod Václava Klause z funkce prezidenta České republiky je pro nás příležitostí k oslavám hned z několika důvodů. Za ty nejvýznamnější považujeme, že z pozice nejvyššího ústavního činitele bagatelizoval problémy spojené s poškozováním životního prostředí, záměrně uváděl veřejnost v omyl ve věci globálních změn klimatu a udržoval vazby na ultrakonzervativní a xenofobní politická uskupení."

0
Vytisknout
10420

Diskuse

Obsah vydání | 8. 3. 2013