Češi žijící v Americe nezapomínají

6. 6. 2013

čas čtení 2 minuty

Tisková zpráva

Cape Coral, FL, USA, 6. června 2013

Češi žijící v USA bedlivě sledují vývoj povodní v České republice, kde stále žijí jejich rodiny a přátelé. Situace, která naši zemi zasáhla, jim není lhostejná. Chtějí se alespoň na dálku prostřednictvím českých médií v USA zapojit do pomoci lidem postiženým povodněmi.

Češi žijící v USA, zejména pak ti z Westu v Texasu, mají v živé paměti ochotu občanů České republiky, kteří neváhali posílat finanční dary na obnovu jejich města. West byl v dubnu tohoto roku zasažen ničivou explozí v továrně na hnojiva. Stejně nyní zareagovali na povodeň, která v posledních dnech zasáhla většinu krajů České republiky včetně hlavního města. Téměř okamžitě začali shánět informace, kam mohou svoji pomoc směřovat.

John Honner, zakladatel českoamerické televize Czech-American TV, uvádí: "Mnoho Čechů žijících v USA se na nás obrátilo s dotazem, jak by mohli pomoci povodněmi postižené republice. Rozhodli jsme se proto kontaktovat Ministerstvo vnitra České republiky a požádat o potřebné informace." Výsledkem této spolupráce je krátká zpráva předcházející každému vysílání Czech-American TV. Ta diváky odkazuje na konkrétní webovou stránku ministerstva, kde najdou návod, jak se do pomoci zapojit. Kromě toho má zpráva za cíl informovat další diváky o povodních v České republice.

Webové stránky Ministerstva vnitra odkazují na veřejné sbírky uspořádané na pomoc lidem postiženým povodněmi. Češi žijící v zahraničí si tak mohou zvolit jeden z mnoha ověřených účtů, na který je možné zaslat finanční podporu.

Czech-American TV je nekomerční vzdělávací televize, která už téměř deset let vysílá dokumentární pořady o českých regionech a kultuře. To přispívá nejen ke zviditelňování českých regionů a jejich turisticky atraktivních destinací, ale i k osvětě českého kulturního dědictví. Televizi sleduje přes 2,5 milionů domácnosti na kabelové televizi v USA a přes 100 tisíc diváků z celého světa na internetu. Mimo USA je největší sledovanost v Kanadě, Austrálii, Anglii a v Ruské Federaci. Na internetových stránkách www.catvusa.com můžete najít více informací o naší činnosti včetně archivu vysílání.

Kontakt pro média:

Lucie Bednářová

Media Manager

Czech-American TV

Email: media@catvusa.com

Web: www.catvusa.com

Tel.: +1 708 813 0028

0
Vytisknout
9050

Diskuse

Obsah vydání | 7. 6. 2013