Pak že se v cizině o filmovém festivalu v Karlových Varech moc nepíše

5. 7. 2013 / Jan Mrskoš

čas čtení 1 minuta

Dokonce píše i v Hollywoodu. Zřejmě ani ne tak moc o těch filmech, spíše o tom, co tam která hvězda prohlásila. Třeba Noel Sheppard z NewsBusters včera píše, že Oliver Stone řekl na 4. července evropské veřejnosti, že "Svět je ohrožován naší tyranií". Odvolává se na hollywoodského zpravodaje The Wrap, že celebrity z Hollywoodu cestující po cizině nemluví hezky o Americe v den státního svátku"

A dále pokračuje tím, co prohlásil Oliver Stone na tiskové konferenci na filmovém festivalu v Karlových Varech: "Je to hanba, že Obama se více stará, aby byl konečně dopadnut Snowden, než aby zreformoval špehovací techniky stylu George Bushe... Pro mě je Snowden hrdina, protože odhalil tajemství, které máme všichni znát, že totiž Spojené státy opakovaně porušují 4. dodatek (ústavy USA)... Snowden by měl být všude vítán a mít nabídnut azyl, ale on se nemá kde skrýt, všechny země jsou zastrašovány Spojenými státy. To je dnes na světě špatné. A proto je velmi důležité, aby svět udělil Snowdenovi azyl. Že se Spojené státy stavějí do pozice Velkého bratra, to má dopad na všechny lidi na světě."

Ale to nebylo vše, co řekl Oliver Stone. Před převážně evropskými novináři dále prohlašuje: "Potřebujeme země, aby řekly Spojeným státům ne. Spojené státy jsou ve světě dominantní silou, se svými špehovacími možnostmi, se svým kybernetickým systémem. A svět je ohrožen touto naší tyranií".

Noel Sheppard dodává: Jak hanebné, co Američan řekl v České republice v den 4. července.

0
Vytisknout
11861

Diskuse

Obsah vydání | 11. 7. 2013