Horníci, jsme s vámi, buďte s námi

12. 11. 2013 / František Štván

čas čtení 1 minuta

Neboť jsem zatím nezaznamenal, že by ostatní odborové svazy sdružené v ČMKOS podpořily rozhodnutí horníků OKD 19.11. vstoupit do čtyřhodinové stávky, tak vám chci, byť jen v roli řadového člena Odborového svazu pracovníků peněžnictví a pojišťovnictví, vyjádřit svoji podporu a jsem přesvědčený, že vás podporuje většina řadových odborářů v naší zemi.

Řadových zdůrazňuji proto, že si nejsem jist,zda vás především podporují ti odboráři, kteří v rámci demokratického odborového hnutí dostali od svých členů důvěru je zastupovat.

Vycházím totiž z přesvědčení, že je v naší zemi pro jejich silný a důrazný(ultimativní) postoj bohužel dlouhodobě mimořádně příznivé klima, neboť bohatí bohatnou a chudí, jejichž řady se rozrůstají, ještě více chudnou.

A ČMKOS místo vysílání odborů do ulic vysílá své představitele do politických funkcí. Přitom má v okolních demokratických kapitalistických zemích, kde mají odbory jiné hlavní poslaní než organizovat rekreace, sportovní turnaje či chodit s ministrem financí po demonstraci na pivo, do očí bijící mustr.

Nespokojení pracující v ulicích dokáží pro svůj důstojný život udělat víc, než pro ně dokáží udělat naši ex-předsedové ČMKOS v politických funkcích. Přesto všechno, a nebo právě proto, jsem přesvědčený, že my řadoví členové jsme s vámi a přejeme si, aby jste i vy byli s námi. V odborářské jednotě je síla a nepochybně se to dříve či později ukáže.

0
Vytisknout
8943

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2013