Uzavřete hranice. Nepouštějte Čechy do Evropy

4. 9. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Většina spoluobčanů si přeje uzavřít hranice a podstatná část z nich by uprchlíkům bez ohledu na jejich situaci vůbec nepomáhala, ukázal průzkum agentury Focus ZDE.

To zní jasně. Namísto relativně malé částky vynakládané na monitoring cestování žadatelů o azyl přes české území je třeba vydat miliardy na hraniční kontroly, celnice, ostrahu zelené hranice. Zavřít hranici a zamezit volnému pohybu zboží a osob přes ni.

Ti, kdo pracují v zahraničí a zatím ještě neodešli natrvalo, se budou muset rozhodnout, zda fakt, že se kdysi narodili na území obývaném zakomplexovaným xenofobním nárůdkem neschopným ustát průjezd stovek běženců z krizových oblastí, nárůdkem plným zášti a ne mocným už ani obyčejného soucitu, má do budoucna ničit jejich život. Náklady firem podnikajících v české kotlině se administrativně zvednou a některé po provedení účetních analýz zvednou též kotvy, jako to po zvolení Miloše Zemana prezidentem udělali němečtí majitelé médií. Řada subjektů už o tom uvažuje dávno, kvůli masivní korupci na všech úrovních a trvalému neúspěchu protikorupčních kampaní.

Uzavření hranice nezvedne jen náklady z eráru. Vzniknou vícenáklady importérům, ale i exportérům. Česká republika je aktuálně malou otevřenou ekonomikou vystavenou výrazné cenové konkurenci, protože jen málo z toho, co ještě produkuje, nelze za pár měsíců začít vyrábět někde úplně jinde. Když se tedy cena exportu zvýší, zahraniční odběratelé se začnou poohlížet u sousedů. Zapomeňte na strašení dopady sankcí proti Rusku. Jestli chcete opravdovou krizi, uzavřete hranice. A pak to sveďte na zlý Brusel.

Ale ano, udělejte to a buďte důslední. Odmítněte miliardy z evropských strukturálních fondů, výměnné programy mezinárodních univerzit, zakažte dlouhodobé pracovní pobyty v zahraničí, při nichž se občané bratříčkují s cizáky.

Zadrátujte hranice, nepouštějte Čechy do Evropy. Je tam průvan, žijí tam "barevní" a mohamedáni, pěstuje se buržoazní kosmopolitismus. Nechejte Čechům jejich národní smrádek a originální Gemütlichkeit. Dovolte jim vrátit se k protektorátní tradici sledovacího státu tvořivě rozvinuté komunistickým režimem. Všechno pod kontrolou, úředně zaevidováno, aby nikdo nevyčníval. Přes hranice smějí létat jen ptáci řádně kroužkovaní.

Když si člověk něco doopravdy a intenzívně přeje, zpravidla se mu to nakonec splní.

0
Vytisknout
8967

Diskuse

Obsah vydání | 4. 9. 2015