Národní demokracie: Běsnění proti uprchlíkům a mezinárodní souvislosti

16. 9. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 4 minuty

Ultrapravicová Národní demokracie, která se od svého vzniku těší podpoře Parlamentních listů, publikovala dokument nazvaný "Akční plán pro řešení migrační krize v ČR" ZDE.

Dokument požaduje, cituji:

Parlamentem zlegalizovat domobranu, vyzbrojit ji, přijmout příslušné zákony o ochraně hranic.
Neprodyšně uzavřít hranice po celém obvodu České republiky. Na ostrahu hranic povolat Armádu ČR, Policii ČR a domobranu.
Okamžité vystoupení ze Schengenského prostoru proběhne automaticky ve chvíli, kdy výše jmenované složky převezmou kontrolu nad hranicemi ČR.
Začít stavět ochranné bariéry na hranicích. Povolat k tomu primárně lidi bez práce, čímž bude částečně řešena otázka vysoké nezaměstnanosti.
Zahájit vyšetřování českých politiků, žurnalistů a dalších veřejně činných osob, které se na migrační krizi podílely nebo ji schvalovaly, pro podezření ze spáchání trestného činu vlastizrady.
Pozastavit činnost lidskoprávních organizací a důkladně prověřit jejich činnost. V případě, že dané organizace v minulosti působily proti zájmům republiky, budou zakázány.
Všichni migranti budou převezeni do přísně střežených internačních táborů. Nově postavená uprchlická zařízení (Břeclav apod.) budou zrušena. Do táborů budou převezeni všichni migranti, kteří přišli do ČR v roce 2015, respektive v rámci současné migrační krize.
Migrantům budou odebrány veškeré doklady, které na území ČR obdrželi. Zároveň bude zahájen proces jejich repatriace. Po dobu jejího vyřizování budou internovaní migranti využíváni jako pracovní síla.
Pro ty české politiky a jiné veřejně činné osoby, které budou usvědčeny z účasti na vyvolání a podporování migrační krize u nás, ze zákona stanovit povinnost podílet se na hrazení nákladů na repatriaci migrantů. Stejným způsobem stanovit povinnost podílet se na úhradě nákladů na procesu repatriace migrantů také pro všechny petenty tzv. vítacích petic.
Okamžité zahájení jednání o vystoupení z EU a NATO.

Formulace neponechávají žádnou pochybnost o tom, že autoři pamfletu se cítí být už už vyneseni vlnou protiuprchlické hysterie do mocenských pozic, a že také plánují radikální zúčtování s názorovými oponenty.

Otázka, proč Policie České republiky nekoná, ponechává daný politický subjekt v klidu podkopávat základy ústavního zřízení a zakládat nezákonné ozbrojené formace typu "Tyršova praporu" je asi otázka, jež by měla být směrována primárně na právníky.

Jiná je otázka mezinárodního kontextu, v němž Národní demokracie svou činnost vyvíjí. A tím je v současnosti vznik mezinárodní antiliberální ultrapravicové organizace s ozbrojeným křídlem řízené z Ruska ZDE. Kromě ND jsou do ni z ČR pozvány ještě neonacistická Generace identity a Dělnická strana sociální spravedlnosti. Ze Slovenska se té "cti" dostalo Slovenské národní straně a Slovenské národní pospolitosti ZDE (pdf). A jen pro pořádek uvádím, že zvána je také Syrská strana sociálních nacionalistů, ultrapravicový subjekt, který má na kontě řadu teroristických útoků v zahraničí, jinak ovšem druhá nejvýznamnější politická strana v Asadově Sýrii.

Celkem bylo ruskými organizátory osloveno 58 organizací ze 27 zemí.

Co je cílem takto velkoryse pojaté organizace, od níž stopy vedou až k ruskému vicepremiéru Rogozinovi?

"Světové národně konzervativní hnutí" je nespokojeno s tím, že svět je podle něj ovládán "ideologií liberalismu, multikulturalismu a tolerance". Ta podle něj ničí národy, vyvolává masovou migraci ze zemí s "cizími civilizačními základy", způsobuje atheismus a materialismus, ničí kulturu, rodinu a "zdravé morální hodnoty". Mezinárodní instituce jsou podle autorů součástí "globálního spiknutí". Cílem hnutí je vyvolat "konzervativní revoluci" nejprve alespoň v jedné zemi.

V prvním kroku má vzniknout společná informační síť a společné akce zajišťující vojenský výcvik členů z různých zemí, které vyvrcholí vznikem dobrovolnických ozbrojených brigád.

Zatímco česká veřejnost šílí kvůli projíždějícím uprchlíkům a necelé stovce těch, kteří zde požádali o azyl, zatímco lidi na útěku, jimž "islámský stát" vyhrožuje ZDE, čelí podezírání a zatímco Češi volají policii na členy zahraničních folklórních souborů, fotbalisty, lesní dělníky nebo kominíky, všem na očích se formují zárodky "ozbrojené pěsti" vznikající hnědé internacionály, která vede veřejnou náborovou kampaň do nezákonných ozbrojených formací ZDE.

Ovšemže Češi mají svou unikátní historickou zkušenost, nepotřebují se ničemu učit z dějin jiných zemí a vědí daleko lépe než nějaká Merkelová, co by je případně mohlo ohrozit...

0
Vytisknout
8740

Diskuse

Obsah vydání | 18. 9. 2015