Češi si neuvědomují, jak strašně si ČR poškodila mezinárodní pověst

23. 10. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

Za posledních 24 hodin vyšlo jen v angličtině více než 130 ohromených článků, jak Česká republika terorizuje uprchlíky. Bohorovné Čechy to nevyvádí z míry. Chovancova a Hajšmanova politika ohrozila strategickou bezpečnost České republiky.

Podívejte se třeba na tento článek z pátečního rána:

Jak hluboko může ještě Česká republika klesnout: České úřady prohledávají uprchlíky a hledají u nich peníze

Je už to skutečně rekord, když Českou republiku kritizuje i britský pravicový bulvární list Daily Mail!! ZDE

Češi ve své iracionální, rasistické protiuprchlické hysterii bagatelizují velmi vážnou kritiku OSN, zaměřenou na porušování lidských práv vězněním uprchlíků v České republice. (Kompletní český překlad prohlášení OSN je ZDE.) Jsou natolik uzavřeni do svého smrádku a teplíčka, že si neuvědomují, jak obrovskou škodu napáchali pověsti České republiky Chovanec, Haišman, Zeman a Sobotka protizákonným vězněním uprchlíků. Miloš Zeman se globálně stává metaforou idiocie a trapnosti.

Společnost BBC ve čtvrtek odpoledne rozšířila zprávu o ostré kritice České republiky z OSN jako mimořádný newsflash. Zpráva se ocitla v palcových titulcích mezinárodních publikací, zatímco česká média jí věnovala jen okrajovou pozornost. Samozřejmě, kdo by tušil, co se děje na mezinárodní scéně a koho by to zajímalo.

Češi si neuvědomují, že si opravdu zahrávají s ohněm. Relativně malý stát, jako je Česká republika, potřebuje k svému politickému, kulturnímu i ekonomickému přežití rozumnou spolupráci se spojenci.

Pokud se chová drsně necivilizovaně a vytváří o sobě pověst jakési Severní Koreje ve střední Evropě, je to ze strategického hlediska naprosto alarmující. Česko už dnes nemá globálně žádného spojence kromě maďarského autoritářského vůdce Viktora Orbána.

Zatímco Češi na sociálních sítích kritiku z OSN bagatelizují, nebo rasisticky odmítají brát jordánského vysokého komisaře OSN pro lidská práva vážně (nebo dokonce nehorázně tvrdí, jako Erik Best na facebooku! že je ze Saúdské Arábie!!), čeští politikové jsou v těchto dnech kontaktováni šokovanými vedoucími představiteli mezinárodních institucí.

Zatímco většině Čechů vůbec nevadí mučení uprchlíků, včetně dětí, v českých uprchlických věznicích, evropští politikové jsou ohromeni a šokováni. Jak píše jeden poslanec:

"Tři europoslankyně (europoslankyně Aliance liberálů a demokratů pro Evropu (ALDE) ve Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci (LIBE) Evropského parlamentu Sophie in t‘ Veld (Nizozemí), Angelika Mlinar (Rakousko) a Cecilia Wikström (Švédsko)) mi teď říkaly, že máme podat žalobu na to věznění dětí k evropskému soudu pro lidská práva.

A věznění dětí jim připadalo proti primárnímu právu, že je to věc zcela elementární."

Dostali jsme také tuto informaci:

"Dnes volala prezidentka PACE (Parlamentního shromáždění Rady Evropy) Hamáčkovi a žádala okamžitou nápravu podmínek v Bělé."

Aktualizace, pátek 13.00: Obdrželi jsme tento email:

Vaše informace o údajném telefonátu mezi Mme. Brasseur a mnou se nezakládá na pravdě, žádný takovýto telefonát neproběhl. S pozdravem, Jan Hamáček.

Opravdu vám nevadí, že se nelidskost úřadů České republiky a drtivé většiny občanů, kteří to podporují, stala hlavní zprávou ve světových médiích? A opravdu nebudete na politiky - ve vlastním strategickém zájmu, když už vám chybí lidskost - vyvíjet žádný nátlak, aby se začali chovat civilizovaně?

0
Vytisknout
18227

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2015