Jan Keller říká nesmysly, ale to nepřekvapuje - vyšlo to přece v Parlamentních listech

22. 10. 2015

čas čtení 1 minuta

"Britové a Dánové mají své výjimky, proto jsou potichu a nechají ty ostatní o celoevropské solidaritě zvesela mluvit," tvrdí Jan Keller v Parlamentních listech. No, když uvážíme, že Dánsko za rok 2014 udělilo 14 792 azylů a letos dosáhne podobných hodnot i s tím kvótovým závazkem, tak bych být panem Kellerem zalezl někam pod drn, schoval se v kavárničce v EP mezi populisty, jelikož platí a) že šíří žvásty, je nepřipraven, fláká se, nemá zjištěna základní fakta, ale o to více má potřebu se vykecávat do Parlamentních listů b) uráží evropské země, které dělají sice méně než Švédsko, ale 1000 x více než stejně lidnatá ČR. Dánsko se tedy k evropskému závazku přidalo, píše Lukáš Kraus.

Jestli s tím má pan Keller problém, ať táhne z Evropy. Dánové, které uráží, pomáhají nejen uprchlíkům, ale ještě musejí ze svých daní živit pana Kellera na strukturálních fondech a ještě pak poslouchat od podobných kazatelů "nesolidarity", komu mají a komu nemají pomáhat a že mají pomáhat jen potřebným, které ovšem svévolně definuje on. Že by uprchlíci nebyli potřební, protože mají špatnou barvu kůže?

Zdroj dánské statistiky: ZDE

K tomu dodává Jan Čulík: Britská vláda je právem kritizována, že se rozhodla přijmout jen 20 000 uprchlíků, například devadesáti biskupy Anglikánské církve, kteří požadují, aby Cameron přijal nejméně 50 000 uprchlíků. Cameronova vláda se hájí, že poskytuje miliardu liber ročně na provoz uprchlických táborů u hranic Sýrie, což je, jak zdůrazňuje Cameron, "daleko více, než poskytují ostatní evropské země".

0
Vytisknout
9566

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2015