Střední škola v Polsku zahajuje "národně-matematickou výuku" na obranu studentů proti uprchlíkům

21. 8. 2016

čas čtení 1 minuta


Střední škola v městě Milanówek u Varšavy otevírá od září 2016 novou "národně-matematickou" třídu, v níž se kromě matematiky budou studenti učit střílet a dostanou intenzivní vojenský výcvik. Podle ředitele školy Zbigniewa Relugy je vytvoření nových školních osnov pro tuto třídu reakcí na současnou situaci v Polsku a ve světě. "Nejsem proti uprchlíkům, ale když muž ví, jak se bránit, hned se cítí bezpečněji," říká ředitel školy. "Když lidé chodí na veřejnosti v uniformě, je obtížnější krást." A "muž musí vědět nejen, že má ženě dávat květiny, ale i jak ji ubránit. To, co se stalo ve Francii a v Belgii, dokazuje, že musíme být připraveni".

Údajně je o novou třídu velký zájem. Podle ředitele se o ni budou zajímat především "ti mladí lidé, jejichž srdce silně bije pro Polsko". Součástí výuky bude šest hodin střelby ostrými náboji každý týden.

"Jsem přesvědčen, že mladý muž by se měl aspoň zbraně dotknout, měl by vědět, co to je. Musí vědět, jak ji nabít. Většina mladých lidí dnes ani neví, co je zámek na zbrani," stěžuje si ředitel.

Nový kurs bude obsahovat mnoho hodin o moderní polské historii, vykládaných ze silného "národního" hlediska. Studenti také budou vyučováni o historii a o roli polské armády. Budou podrobováni tělesnému výcviku v otevřené přírodě. Budou také studovat jazyky, protože "to se bude hodin na hranici". Škola očekává pomoc od polského ministerstva obrany.

Obdobný kurs připravují i jedna střední škola ve Vratislavi a další školy v Polsku.

Zdroj v polštině ZDE

0
Vytisknout
6500

Diskuse

Obsah vydání | 24. 8. 2016