Brexit: Jsou Britové opravdu totálně nepřipraveni?

17. 7. 2017 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

V pondělí pokračovalo v Bruselu jednání britského konzervativního ministra pro brexit Davida Davise a vyjednavače pro brexit z EU Michela Barniera. Z fotografií vyplývá podezření informací, které systematicky vyplouvají z britské státní služby, že britská strana je naprosto nepřipravena a britští státní úředníci nemají  tušení kam dřív skočit.

Zdá se, že to potvrzují fotografie z pondělního jednání, na nichž sedí Barnier a jeho kolegyně (ano, ženy!) u rozměrných složek dokumentace. Naproti sedící David Davis a jeho kolegové (jen muži) žádnou dokumentaci nemají...

Mezitím se v Londýně tvrdě hašteří členové britské konzervativní vlády. Brexitoví fundamentalisté Boris Johnson a Michael Gove a další maniaci se snaží veřejně znemožnit ministra financí Phillipa Hammonda, který požaduje, aby vyjednávání o brexitu vzalo v úvahu aspoň minimální měrou hospodářskou situaci Británie, brexit totiž hrozí absolutním rozvalem britské ekonomiky.

Mimo jiné byla právě zveřejněna studie dokazující, že brexit bude znamenat vážné zvýšení cen potravin v Británii a ohrozí potravinovou bezpečnost země.

Fundamentalističtí maniaci v Konzervativní straně však o ekonomiku nemají zájem - prosazují svou fundamentalistickou ideologii navzdory všemu.

0
Vytisknout
9414

Diskuse

Obsah vydání | 20. 7. 2017