Britská strana: Jako školáci, kteří se nepřipravili na zkoušku

20. 7. 2017

čas čtení 1 minuta


Dojem z vyjednávání o brexitu: Barnier zní, jako že se skutečně účastnil na procesu vyjednávání. David Davis  (britský vyjednavač) jako že čte z papíru a jako školák, který se nepřipravil na zkoušku:



Británie se rozčiluje, že EU jí dala vědět, že britští občané žijící v EU nebudou mít právo se stěhovat do jiných zemí EU, pokud evropští občané v Británii nebudou mít právo přestěhovat se krátkodobě do Evropské unie a pak se do Británie zase vrátit. Buzzfeed poukazuje na to, že je to od Británie pokrytectví: Británie chce zakázat volný pohyb obyvatelstva do své země, avšak požaduje, aby si ho britští občané zachovali v rámci EU:

Z tiskové konference Michela Barniera a Davida Davise po čtyřech dnech bruselského jednání o brexitu vyplynulo, že mezi postojem Británie a postojem EU zůstávají zásadní neshody. EU požaduje, aby práva občanů EU žijících v Británii garantovala nadnárodní soudní instituce, tedy Evropský soudní dvůr, Británie to odmítá. Zatímco Británie, zdá se, uznává, že bude muset uhradit Evropské unii finanční příspěvky, k nimž se zavázala, Británie neposkytla Bruselu žádné podrobnosti. Barnier si na tiskové konferenci stěžoval, že Británie neposkytla Evropské unii ve věcech,  o nichž se jedná, konkrétnější informace o svých postojích a požadavcích.


0
Vytisknout
7891

Diskuse

Obsah vydání | 24. 7. 2017