Jak se vyhnout diktátu algoritmů na Facebooku

15. 3. 2018

čas čtení 1 minuta


Pokud máte zájem, aby se k vám na Facebooku dostávaly informace z Britských listů a Facebook je necenzuroval, udělejte dvě věci

Začátkem letošního roku Facebook změnil algoritmus, který rozhoduje o tom, co vidíte na svých facebookových stránkách. Dal přednost obrázkům koček a rodiny a upozaďuje zpravodajství.

Měli byste si uvědomit, že Facebook vám předkládá jen zlomek z tisíců statusů, které zveřejňují osoby a instituce, které údajně sledujete. Facebook vám drsně vybírá, prostřednictvím algoritmu, jen to málo, co na svých stránkách uvidíte.

Nikdo mimo Facebook neví, jak jejich algoritmus funguje, ale je fakt, že Facebook změnou svých algoritmů zásadně ovlivňuje přístup svých uživatelů k informacím po celém světě.

Pokud máte zájem, aby se k vám na Facebooku dostávaly informace z Britských listů a Facebook je necenzuroval, udělejte dvě věci:

- Reagujte na to, co Britské listy na Facebooku zveřejňují. Stačí naše informace likeovat, sdílet, či na ně pár slovy reagovat. Když to uděláte, uvidíte na svých Facebookových stránkách v budoucnosti více informací z Britských listů.

- Zadruhé, jděte na naši facebookovou stránku a pod štítkem "Following" zaklikněte "See First" ("Vidět jako první").


0
Vytisknout
9106

Diskuse

Obsah vydání | 20. 3. 2018