Prymula chce promořovat národ. Neuvěřitelné. Je blbý nebo navedený? Nutně se podívejte na tohle

6. 4. 2020

čas čtení 2 minuty

Dobrý den. Jmenuji se Micheal Prendergast. Jsem z Kerry v Irsku a nakazil jsem se koronavirem v Londýně. Neměl jsem žádné příznaky. Chtěl jsem se vyhnout potenciální karanténě v Londýně, abych mohl být doma s maminkou. A neměl jsem žádné příznaky. Dorazil jsem domů 16. března, v pondělí, a v úterý jsem strašlivě nemohl dýchat a dostal jsem nesmírně vysokou teplotu. Ve středu se to strašně zhoršilo. Opravdu jsem nemohl dýchat, šíleně, šíleně vysoká teplota, křeče v posteli, jak moje tělo bojovalo proti té infekci. Ve čtvrtek jsem zatelefonoval sanitce a jsem už v nemocnici teď, dnes je to pátý den.


Existuje falešná představa, že koronavirus je chřipka. Není. Před dvěma dny mě to skoro usmrtilo. Jak mi bylo tak strašně špatně, bylo to nepopsatelné.

Je mi 28. Jsem mladý, jsem sportovec, chodím do fitka. Nikdy bych si nepředstavoval, že mi může být tak strašně špatně.

Vzhledem k tomu, že jsem byl tím virem nakažen a že jsem zažil vážnější příznaky, z nichž byl nejděsivější zápal plic, bylo to strašné, a jak jsem řekl, je to nepopsatelné.

Tohle je varování pro všechny. Viděl jsem nedávno lidi na plážích,  v parcích, ve fitkách. Když to vás osobně nepostihne tak strašně jako mě, zaručuju vám, že vaše rodiče nebo vaše tety a strýčky, nebo vaše prarodiče to postihne.

A tenhle virus je vrah.

Takže doufám, že si to lidi uvědomí a budou se snažit pomoci.

Pozn. JČ: Pokud je úmrtnost na koronavirus 3 procenta, v ČR by to znamenalo  při "promořování" 300 000 mrtvých. A 20 procent nakažených - všech věkových kategorií -  končí s vážným průběhem v nemocnici. Má ČR dva miliony lůžek na JIPkách?

1
Vytisknout
14458

Diskuse

Obsah vydání | 8. 4. 2020