REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

13. 8. 2021

čas čtení 1 minuta
Česká společnost se zasekla v 80. letech, říká v rozhovoru s Janem Čulíkem Albín Sybera. Například premiér Babiš neumí fungovat jinak, než si zvykl jako agent tajné policie starého režimu, tvrdí Karel Dolejší. Děti narozené v pandemii mají nižší IQ, zjistili vědci. A kancléřský kandidát Armin Laschet táhne německou vládní CDU před volbami ke dnu.

Případná smrt severokorejského diktátora by vzhledem k nevyřešenému nástupnictví mohla vyvolat i jadernou válku. Němci zatkli zaměstance britské ambasády v Berlíně, který špehoval pro Rusko. Španělské úřady v mezinárodní spolupráci z lodi se syrskou osádkou zabavily ohromný náklad drog u Kanárských ostrovů. Pomohli s tím agenti z Irska, kde bude vlivem globální změny klimatu tepleji a vlhčeji.

Nový íránský ministr zahraničí je zastáncem tvrdé linie, což pro pokračování jaderných jednání ve Vídni nevěstí nic dobrého. V Afghánistánu během ofenzívy Talibánu přibývá raněných i vysídlených, ale také útoků na zdravotnická zařízení. . Mezitím se ruský ministr obrany Sergej Šojgu vyjádřil, že je hrdý na spolupráci se zločinci odsouzenými Mezinárodním soudním tribunálem v Haagu.

-1
Vytisknout
4524

Diskuse

Obsah vydání | 13. 8. 2021