REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

8. 9. 2021

čas čtení 1 minuta
Nenechat se očkovat proti COVIDu může být největší pitomost, jaké se v osobním životě dopustíte. Něco podobného v mezinárodní politice nastane, pokud chcete všechny problémy jen zaříkávat na diplomatických jednáních, píše Karel Dolejší. Doložit to jde třeba na příkladu, kdy Čína odmítla americkou výzvu nařadit klima nad ideologické otázky. České sněmovní volby mohou už potřetí skončit velkým překvapením, konstatuje Boris Cvek. A rozhovor se známým grafikem a cestovatelem Janem Dungelem připravila Soňa Svobodová.

Afghánský Talibán plní slib ustavit "umírněnou" vládu tím, že do ní jmenoval hned několik mezinárodně uznaných teroristů, včetně toho vůbec nejhledanějšího. Zároveň včera rozehnal kábulskou demonstraci střelbou. Afghánistán se tak brzy může stát podobně "bezpečnou" zemí jako asadovská Sýrie, kde jsou podle zjištění Amnesty International vracející se uprchlíci mučeni, znásilňováni a "mizeni".

Jaderný kontrolor OSN, Mezinárodní agentura pro atomovou energii (MAAE), v čerstvé zprávě ostře kritizuje Írán, který brání jejím inspekcím jaderných zařízení. Německo protestuje proti ruským předvolebním kyberútokům, zatímco v Ruské federaci samotné jdou Putinovi pohůnci po studentech a univerzitách.

-1
Vytisknout
3708

Diskuse

Obsah vydání | 9. 9. 2021