"Zastavte Zelenského! Zastavte Bidena!" - křičí ruská neosovětská mediální klec

22. 2. 2022 / Fabiano Golgo

čas čtení 1 minuta

 


"Proč někdo nezastaví Bidena?" - zeptal se v ruské televizi předseda Mezinárodního výboru ruské Státní dumy Leonid Sluckij. Ve světě fantazie ruských masmédií je Amerika skutečným agresorem. Igor Korotčenko, člen Veřejné rady ruského ministerstva obrany, vykřikl: "Spojené státy si tuto válku přejí. Jejich hlavním cílem je ovládnout evropský energetický trh. Bidenovi by mohlo být jedno, jaké jsou oběti a jejich utrpení, jaké jsou ztráty Evropy. Realizuje plány amerického establishmentu." Každý, kdo sleduje ruskou televizi, by se nikdy nedozvěděl, že prezident Putin shromáždil svá vojska na hranicích Ukrajiny, že Kremlem kontrolovaní separatisté ostřelovali mateřskou školu plnou dětí a že ruské síly jsou na pozicích k ofenzívě proti svému obklíčenému sousedovi.

V typické ruské taktice "černého divadla" vytvářejí jejich média zmatek v myslích obyvatel, kteří si nemohou být jisti, co z toho, co je prezentováno protagonisty tohoto konfliktu, je skutečné a co ne. Přestože digitální média prezentují skutečné zprávy kolem bubnování na válečné bubny ze strany Ruska proti Ukrajině, většina Rusů získává zprávy z masmediálních kanálů, které jsou všechny silně proputinovské.

Dnešní Kreml není ničím jiným než aktualizovanou modernizovanou verzí sovětského Kremlu, který ovládal životy Rusů v dobách komunismu nebo carismu.

1
Vytisknout
5480

Diskuse

Obsah vydání | 24. 2. 2022