Tisková zpráva:

Benefiční koncert Hrajeme pro Ukrajinu

9. 3. 2022

čas čtení 2 minuty
Hudební skupina Čechomor ve spolupráci s Nadací Kooperativy a slovenskou skupinou Kandráčovci vysílají ve čtvrtek 10. března od 20 hodin unikátní benefiční koncert Hrajeme pro Ukrajinu na pomoc lidem zasaženým válkou na Ukrajině.

Koncert bude streamován prostřednictvím Facebooku. Technickou podporu zprostředkují sdružení Cesnet, firma 4ka a TV JOJ. Půjde o jedinečnou formu streamu vysílaného ze dvou míst současně. Tato forma telemostu bude vůbec poprvé v tomto rozsahu použita komerčně. Část interpretů zahraje ze studia v Praze a část z Košic a díky této technologii budou moci zahrát společně.

V pražském studiu vystoupí Čechomor, Taras Vološčuk (bývalý kontrabasista Čechomoru z Ukrajiny), Lenka Dusilová, Voxel, Michal Malátný a František Táborský (Chinaski).

Z Košic zahraje skupina Kandráčovci, Tomi Okres (Chinaski), Marian Čekovský (hudebník a porotce Superstar) a další.

"Válka na Ukrajině, která z domovů vyhání hlavně ženy a děti, nemůže nechat lhostejného snad nikoho, ani nás muzikanty. Všude kolem sebe teď vidíme spoustu solidarity a pomoci lidem z Ukrajiny, kteří se ze dne na den ocitli bez střechy nad hlavou, bez svých blízkých. Proto jsme se rozhodli také pomoci a s našimi kamarády muzikanty z Čech i ze Slovenska udělat koncertní stream a poprosit všechny naše fanoušky a diváky, aby svými finančními prostředky pomohli těm, kdo to právě teď nejvíc potřebují,“ vysvětluje iniciativu František Černý z Čechomoru.

Diváky streamu celou akcí provede z Prahy novinář a moderátor Jindřich Šídlo a ze slovenských Košic frontman skupiny Kandráčovci Ondrej Kandráč.

“Na Ukrajine mám množstvo priateľov a známych. Ja i naša kapela sme silno zviazaní s ich kultúrou i silnými ľudskými príbehmi. Preto bez zaváhania prijímam výzvu pomôcť najzraniteľnejším. Urobme tento svet lepším. Začnem od seba a pripájam sa ku live - stream koncertu, spolu s našimi priateľmi z bratskej Českej republiky. Pridajte sa aj vy, priatelia,” vyzývá Ondrej Kandráč, který s rodinou žije pár kilometrů od ukrajinských hranic.

V průběhu koncertu budou moci diváci zasílat finanční příspěvky. Za Českou republiku na sbírku Nadace Kooperativy darujme.cz/kooperativaproukrajinu, jejíž výtěžek poputuje na pomoc obyvatelům Ukrajiny zasaženým válkou. Za Slovenskou republiku na sbírku Magna za TV JOJ donate.magna.org/sk/ukrajina.

Fanoušci budou mít možnost na sociálních sítích Čechomoru vydražit až 22 vstupenek přímo do pražského studia, odkud část koncertu proběhne. Na sociálních sítích Kandráčovců se budou dražit vstupenky do košického studia. Dražba bude součástí sbírky.

0
Vytisknout
10153

Diskuse

Obsah vydání | 11. 3. 2022