Ruský "historik": "My nechceme, aby tento teoretický stát existoval!"

30. 4. 2022

čas čtení 1 minuta

Pozoruhodný klip z propagandistického pořadu ruské státní televize, kde jeden z hostů jemně upozorňuje na ústup Ruska z Kyjeva a naznačuje, že možná bude muset vyjednávat, aby si udrželo území, které nyní drží.

Všichni se tváří znepokojeně. Jeden z hostů propadá hysterii.
Hostitel: "Ale to by bylo vítězství Ukrajiny"...

"My chceme, aby tento teoretický stát už vedle nás neexistoval a neničil nám životy a chceme uzdravit všechny tamější lidi, kteří byli zezombifikovaní satanskou totalitní ideologií"...A pak "historik" zdůrazňuje, že všichni. kdo bojují, musejí být vyvražděni, i ti, kteří utečou do zahraničí. Všichni souhlasí. "Prekrasno."


Boris Cvek cituje z Lidových novin Edwarda Lucase:

"Ukrajina byla nebezpečná pro Rusko, protože se jí začalo dařit (BC: z dalšího je jasné, že nejde tolik o ekonomiku nebo boj proti korupci, ale o pojetí státu). Země, která je stejně postsovětská jako Rusko, které dominuje pravoslaví, jaké je v Rusku, ukazovala jinou cestu vývoje a výhody svazků se Západem. Byla to země, kde vznikl multietnický národ a byl tam pluralismus. Přitom v pojetí Ruska byla Ukrajina mladší bratr Ruska, tak proč by se jí mělo dařit lépe."

0
Vytisknout
7072

Diskuse

Obsah vydání | 3. 5. 2022