Jurečkovy hodnoty

10. 6. 2022 / Petr Chadraba

čas čtení 2 minuty

Jako malého kluka mfascinovaly kombajny. S místní partou jsme pes den na polích zkoueli pemluvit kombajnisty, aby nás svezli. Po veerech jsme lezli do zásobníka kradli obilí. Ne moc, ale stejnjsem rád, e jsme toho nechali. Atesi ale uvdomuji, jak moc nám tam tehdy chybl Marian Jureka.

 

Takovzemdlec s nezvyklou zálibou v otázkách práce a sociálních vcí, kternavíc tráví volné chvíle kontemplací nad tradiními hodnotami a rolí rodiny, mezi naimi kombajnisty nebyl. Vtina z nich se drela volantu a vyprávla o sklizni.

Jaké by to asi bvalo bylo pekvapení, kdyby k nám bval rostlinoznalec Jureka promluvil o rodin, jak se to má v manelství, e pindík patí k pipince - a pipinka k pindíkovi. Jak bychom asi bvali hltali vyprávní o kesanské morálce, vsadím se, e bychom oeleli i tu housku, co nám chlapi od kombajndávali ze svainy.

A pak bychom vyrostli a konzervy z koalice Spolu by Marianovi dali rezort, jen tak na zkouku. Sice bez idiáku, ale na to se v raui skliznstejnnehraje.

A potom by, nyní ujedenatyicetiletý otec, Jureka v ministerském kombajnu s vlajekou KDU-SL hned vedle voavé nahotinky s extrémnvyvinutmi znaky plodnosti, jel polem nepolem, kosil zrno i remízky. Kdyby tak za sebou nechával ve zkrvavench brázdách leet vechno, co má odlinou sexuální orientaci, asi jako srnky s usekanma nohama, jako bych vidl ty velké oi plné bolesti, smutku, a smíení s tím, e nad mainou bez srdce se prostvyhrát nedá.

Klidnby pak mohl A2larm.cz psát, e Jureka teosekává rozpoty organizacím, které se starají o seniory a postiené. A proby ne? Co mají do inní s produktivní rodinou? Radji pispt za poradenství do kasiky Hnutí pro ivot.

Jako ten malkluk na kraji pole bych obdivnzíral na ministrovo morální profil a oddanost hardkórovm hodnotám. Zvlášť, kdyby mi Seznam Zprávy prozradily, e Jureku síla lásky k rodina hroudmoná pimla i lobbovat za státní dotace pro sokolovnu v rodnch Kokorách, kde v zastupitelstvu sedí jeho bratr.

A pak, e nemá srdce.

0
Vytisknout
7125

Diskuse

Obsah vydání | 14. 6. 2022