Dopravní podnik nikdy nebude hájit zájmy občanů

20. 6. 2011

čas čtení 1 minuta

Nemohu souhlasit s článkem pana Moravčíka, píše čtenář M. Matoušek.

Právě takové Moravčíky Nečas a spol. potřebují, aby prosadili svoje pochybné reformy, které reformami ve skutečnosti nejsou. Pan Moravčík může balit své myšlenky do pomyslné solidarity s Dopravním podnikem, ale ten nebude nikdy hájit zájmy občanů, jen své vlastní. Moravčík se stal stávkokazem, omlouvat se za to může jakkoliv. Možná i kvůli němu si vláda prosadí necitlivé reformy a zvýšení DPH. Dokazuje,že my, češi, nedokážeme být jednotni ve svých požadavcích a toho právě pravice využívá. Moravčík asi nezná historku o třech prutech Svatoplukových.

Pravičáci, vláda má radost, když se jim daří národ dělit na různé zájmové skupiny. Tak postupovaly i totalitní vlády. Jednou zdražili dětskou obuv, jindy kávu atd., ale záměr byl vždy jasný: aby se to dotklo vždycky jen některé části spotřebitelů. Tyto způsoby převzaly všechny pravicové vlády po listopadu 89. Bohužel, vždy prosadili takové zákony, taková opatření, která ve svém důsledku nejvíce dopadala na lidi s nejnižšími příjmy.

Na svoje si přece horních deset tisíc sahat nenechají, viz snížení daně nejbohatším příjmovým skupinám Topolánkem z 32% na rovnou daň. Proto je stát na tom tak, jak je....státní kasa prázdná, vykradená. Pane Moravčíku a Vám podobní, až Vám po lednu 2012 budou v domácnosti chybět finance na nájemné, ošacení, potraviny a lékařskou péči, vzpomeňte si, jak jste pracoval v den stávky, jak jste za přislíbenou odměnu za tuto směnu podpořil vládu a jejich záměr provést nestydaté "reformy".

0
Vytisknout
8315

Diskuse

Obsah vydání | 22. 6. 2011