Demonstrace Pirátské strany proti navrhovanému zákonu ACTA

2. 2. 2012

čas čtení 2 minuty

se koná dnes 2.2. 2012. Půjde se z Klárova od 14 hodin na Pražský hrad.

Pirátská strana píše:

Zveme všechny, komu není lhostejný osud našich občanských práv a necenzurovaného Internetu, aby se zúčastnili protestu proti mezinárodní smlouvě ACTA, která je s evropským standardem ochrany lidských práv neslučitelná.

Protest, jehož součástí bude i pirátský happening proběhne 2. února na pražském Klárově (stanice metra Malostranská). Shromáždění na Klárově začíná ve 14:00, na místě bude řada informací a materiálů o dohodě ACTA. Zároveň zveme politiky dalších politických stran ať na místě vyjádří svůj postoj ke smlouvě. Podobně k účasti zveme i zástupce odborné veřejnosti, akademické sféry a občanského sektoru. Jednotlivé vystupující budeme průběžně doplňovat.

Začátek shromáždění je ve 14:00, na programu budou vystoupení k ACTA, odpovědi na otázky k obsahu smlouvy, šíření informací o tom, jak můžeme proti ACTA bojovat a čas od času i nějaká legrace pro zpestření. Dobře se oblečte a vezměte si teplý čaj do termosky.

V 17:00 potom vyrazíme průvodem na Pražský hrad a zase zpátky. Protestní shromáždění i průvod jsou nahlášeny úřadům.

Ivan Bartoš, předseda Pirátů podtrhl význam protestu:

"Před týdnem zástupci České republiky prakticky v utajení podepsali mezinárodní smlouvu ACTA, která řeší 'problémy`, které naší společnosti údajně způsobuje kopírování. Pirátům ale nejde o stahování nejnovějších bijáků, ani o MP3 přehrávače nabité gigabajty hudby. Změny, které by ACTA přinesla, jsou neslučitelné Listinou základních práv a svobod. Musíme dát jasně najevo, že zákony nesmí psát korporace nahrávacího průmyslu a další lobby. Pokud se smíříme s digitální totalitou, kde budeme za několik let hledat poslední ostrovy opravdové svobody, které nám internet nyní poskytuje?"

Další informace ZDE

0
Vytisknout
11760

Diskuse

Obsah vydání | 2. 2. 2012