Na náhrobek Věcí veřejných

18. 4. 2012 / Michal Horák

čas čtení 1 minuta

Píše se datum 17.04.2012 a bylo by dobré si ho zapamatovat do příštích voleb. Ambiciozní politička nám předvedla, jak si lze kopnout do kolegy a spolustraníka, který díky své schopnosti na zelené trávě postavil politickou stranu a dovedl jí do parlamentu. Je lhostejné, zda posléze byl nebo nebyl souzen.

Karolina Peake, pokud by chtěla svým voličům prokázat, že je charakterním politikem, který stojí za volebním programem své strany, by nikdy nemohla tuto stranu rozštěpit pokusem o vytvoření jakési "platformy". Zúčastnila se totiž voleb jako integrální součást VV a nikoliv jako nějaká "platforma". Jediným správným postupem, pokud by cítila, že s programem a jeho naplňováním není něco v pořádku, by bylo složit mandát a ucházet se o něj v příštích volbách. Namísto toho předvedla kotrmelec "sarajevského" charakteru.

Tvrdit, že ona v tak vysoké stranické funkci by neměla ponětí o praktikách Víta Bárty, je nesmysl. Buď takové praktiky nebyly, nebo o nich věděla.

Její osobní ambice dostaly přednost před voličem - a na to nelze nikdy zapomenout. Přesně předvádí, podobně jako její někteří parlamentní kolegové, jak funguje "stranický výtah", touha po politické moci a snaha zachovat si ekonomické výhody poslance či funkcionáře. Tedy něco, co by volič v žádném případě neměl podporovat! Takový výtah totiž vytahne na vrchol (do parlamentu) buď lidi ambiciozní a bez skrupulí, nebo lidi, kteří na takovou pozici nemají ani zkušenosti, ani pravděpodobně schopnosti.

0
Vytisknout
14192

Diskuse

Obsah vydání | 20. 4. 2012