Rekordní počet Američanů závisí na potravinových poukázkách. Ohrožují je škrty

5. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

V červnu záviselo na vládních potravinových poukázkách rekordních 46,7 milionu Američanů. To bylo o 0,4% více než květnu a o 3,3% více než vloni. Celý rok se počet příjemců udržoval nad hranicí 46 miliónů, zatímco nezaměstnanost přesahovala hodnotu 8%.

Podle ministerstva zemědělství se řada středostavovských rodin stále nemůže vymanit z potíží, do nichž upadly v důsledku krize z roku 2008. To je také důvod, proč výdaje na tento vládní program během čtyř let stouply na dvojnásobek. Ve fiskálním roce 2011 dosáhly 75,7 miliardy dolarů a šlo o největší položku v rozpočtu ministerstva zemědělství. Republikáni v Kongresu tento program kritizují a chtějí ho seškrtat během deseti let takřka o polovinu.

Kromě toho se objevily různé návrhy na redukci programu i v novém návrhu zemědělského zákona - platnost toho stávajícího vyprší 30. září. Podle Republikánů vláda vnucuje agresívně program těm, kdo ho nepotřebují.

Zhruba 47% příjemců poukázek tvoří děti, 8% senioři a přibližně polovina nových recipientů z programu vystoupí do deseti měsíců.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9362

Diskuse

Obsah vydání | 7. 9. 2012