Virus, který usmrcuje rakovinu

5. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Profesor Magnus Essand, genový terapeut z univerzity v Uppsale ve Švédsku, vytvořil virus, který usmrcuje ten typ rakoviny, jaký zabil Steva Jobse. Ovšem pouze v laboratorních výsledcích a při pokusech na zvířatech.

Jenže je velmi pravděpodobné, že jeho převratný vynález, už z roku 2010, nikdy neprojde řádnými laboratorními zkouškami a nepřevezmou ho farmaceutické firmy do výroby. Proč? Profesor Essand potřebuje přibližně půl druhého milionu dolarů na zpracování byrokratické dokumentace, která by vedla ke svolení k laboratorním testům druhé a třetí fáze. Profesor Essand a jeho kolegové už však zveřejnili výsledky svého výzkumu ve světových odborných časopisech a nepatentovali je, takže na výzkumu nemohou soukromé farmaceutické společnosti vydělat miliardy, a nemají proto zájem investovat své peníze do této převratné, a zřejmě nesmírně účinné technologie. Už z minulosti jsou totiž známy případy, kdy viry - často překvapivě a náhodně - zlikvidovaly rakovinu.

Pozoruhodnou historii převratného léku, který farmaceutické společnosti nerozvíjejí, odhalil ve své reportáži v deníku Daily Telegraph Alexander Masters. Podrobnosti ZDE

0
Vytisknout
9573

Diskuse

Obsah vydání | 7. 9. 2012