Zaměstnankyně Divadla Na zábradlí:

"Hrdě nosím v divadle placku Volím Karla!"

24. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Jsem zaměstnankyní Divadla Na zábradlí a musím říct, že jsem byla šokována, když jsem si přečetla Váš článek o nátlaku vedení divadla na jeho zaměstnance ohledně volby prezidenta. Mohu Vás ujistit, že k ničemu takovému nedochází - Divadlo dává všem zaměstnancům možnost se sami rozhodnou a sami prezentovat své názory.

Hrdě nosím "placku" s nápisem VOLÍM KARLA i ve chvíli, kdy uvádím diváky do sálu. A pravidelně se setkávám i s dotazem, jedná -li se o oficiální postoj divadla, či zdali jej nosím z donucení. Ne, nosím jej proto, že je to můj názor.

Ano, v našem divadle podporuje Karla Schwarzenberga pravděpodobně více zaměstnanců než Miloše Zemana. Ale je to čistě jejich názor, rozhodně ne donucení ze strany vedení.

Tento článek není ničím jiným než sprostým, lživým pamfletem na úrovni nejnižšího bulváru. Ač by pravděpodobně bylo na místě se vedení divadla za toto šíření lží omluvit, mám pocit, že tímto klesla Vaše úroveň natolik, že se toho nejspíš nedočkáme. Jedná se o můj názor, nikoliv o postoj Divadla Na zábradlí.

S pozdravem

Barbora Truksová

uvaděčka DNz, studentka FF UK

Odpověď Karla Dolejšího: Kdo v této zemi zažil tzv. "komunismus", tomu nebude nikdy "hrdé nošení placky" s kýmkoliv ve veřejné kulturní instituci připadat normální.

Normální je nemíchat stranické preference do kultury, protože jinak se zase skončí u persekuce umělců i dalších lidí s jinými názory.

Stranická politika přece do divadla vůbec nepatří.

0
Vytisknout
9040

Diskuse

Obsah vydání | 25. 1. 2013